|

Hunharca adice ve kalleşçe

Yüksekova'da 3 Mehmetçiği haince şehit eden teröristler bu kez de Diyarbakır'da sahneye çıktı. Eşiyle pazarda alışveriş yapan Üstçavuş Necdet Aydoğdu'ya arkadan yaklaşan maskeli 2 terörist, astsubayın başına ateş etti. Aydoğdu ağır yaralanırken Genelkurmay, "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Dha
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Hunharca adice ve kalleşçe
Hunharca adice ve kalleşçe

Diyarbakır'da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan Astsubay Nejdet Aydoğdu, maskeli 2 teröristin silahlı saldırısına uğradı. Hava Üstçavuş Aydoğdu'ya kalleşçe arkadan yaklaşan hainler başına ateş ederek astsubayı ağır yaralayıp, kaçtı.

Olay, Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli Hv. Astsb. Üçvş. Nejdet Aydoğdu eşi ile birlikte pazarda alışveriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 teröristin silahlı saldırısına uğradı. Teröristlerin başına silahla ateş açtığı Aydoğdu, ağır yaralandı. Maskeri teröristler kaçarken, astsubaya ilk müdahale bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı.

KALP MASAJIYLA HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Aydoğdu yoğun bakıma alındı. Önce şehit düştüğü haberi gelen Aydoğdu'nun daha sonra kalp masajıyla yaşama döndürüldüğü açıklandı. Üstçavuş Necdet Aydoğdu'nun sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.

Bu arada polis, teröristleri yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı. Bölgeye çok sayıda Özel Harakat timi sevk edildi.

GENELKURMAY: HAYATİ TEHLİKE MEVCUT

Genelkurmay Başkanlığı, Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'ya yönelik hain saldırıyla ilgili internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Pazarda ailesi yanında olduğu halde alışveriş yapmakta olan Hv. Astsb. Üçvş. Nejdet Aydoğdu, yüzleri maskeli iki kişi tarafından, yakın mesafeden başına ateş edilmek suretiyle ağır yaralanmıştır. Personelimizin sağlık durumu stabil olup yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir. Hayati tehlikesi mevcuttur. Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralımıza acil şifalar diliyoruz."

HDP'DEN KINAMA AÇIKLAMASI

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu da yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. HDP açıklamasında, "29 Ekim günü Diyarbakır'da bir astsubaya yönelik saldırıyı üzüntüyle öğrendik. Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırıları asla kabullenmediğimizi ve kınadığımızı ifade ediyoruz" denildi.

9 yıl önce