|

Hürriyet 'Ak Saray'ı satılığa çıkardı

Hürriyet, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinden büyük bir saygısızlığa imza attı. Ak Saray olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı binası gazetenin emlak sitesinde 1 milyar dolar bedelle satışa sunuldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına da mesaj yazıldı. İlan daha sonra yayından kaldırıldı.

Yeni Şafak
19:07 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:08 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Hürriyet’in emlak sitesi 29 Ekim’de hizmete giren yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı satılığa çıkardı. İlan, Tayyip Erdoğan adıyla ve “Sahibinden AOÇ’de 100 odalı lüks saray” başlığıyla sitede yer aldı.


1 milyar dolar bedelle satışa çıkarılan “Ak Saray” için Hürriyet’in emlak sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına şu mesaj da yayınlandı:


"Evet değerli vatandaşlarım. Milli iradeyi hazmedemeyen bazı mihraklar, bu sarayı gündeme getirerek istismar ettiği için, zaten milletimin olan bu sarayı milletime satıyorum.Sistem kabul etmediği için yazamadım. Sarayımızın fiyatı 1 milyar Amerikan doları. Pazarlık payı var. Saray yerin altında  4, yerin üstünde 4 olmak üzere toplam 8 kat. Şimdilik 1000 odası var. Şu an yapılan kısımlarla oda sayısı 5000'i bulacak. Mahkeme yapımı durdurduğu için, şu an ruhsat yok. Ama yeni HSYK'nın atayacağı hakimler ile bu problem çözülecek.”



Onaysız yayınlanması mümkün değil

Teknik olarak editör onayı olmadan yayınlanması mümkün olmayan ilan sosyal medyada gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

HÜRRİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Skandal ilanla ilgili bir açıklama yapan Hürriyet, sitelerine saldırı yapıldığını iddia etti. Hürriyet'in açıklaması şu şekilde;


 “Büyük bir üzüntüyle karşıladığımız bu kötü niyetli saldırının peşini bırakmayacağız. Bu girişimin faillerinin tespit edilip cezalandırılması için gerekli bütün hukuki girişimleri yarın başlatıyoruz. Bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için sistemle ilgili gerekli önlemler de ivedilikle alınacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

#AK Saray
#Yeni Cumhurbaşkanlık Sarayı
#Hürriyet Emlak
#Recep Tayyip Erdoğan
9 yıl önce