|

Hürriyet Şehit Savcıya yapmadığını kadın teröriste yaptı

DHKP-C'li teröristler tarafından dün akşam İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit edilen Savcı Kiraz'ın, başına silah dayanmış fotoğraflarını olduğu gibi yayınlayan Hürriyet, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırdıktan sonra öldürülen kadın teröristin fotoğraflarını buzlayarak servis etti.

Yeni Şafak
19:14 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:37 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Dün Çağlayan Adliyesi'nde rehin alınarak şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, terör örgütü tarafından propaganda amacıyla paylaşılan fotoğraflarını olduğu gibi yayınlayan Hürriyet, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıda öldürülen teröristin yüzünü buzlayarak servis etti.



Hürriyet'in terörist hassasiyeti dikkat çekerken, dün Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın başına silah dayanmış fotoğraflarını DHKP-C'li teröristlerin servis ettiği gibi yayınlaması tepkilere neden oldu. Terörist propagandası yapılan fotoğrafı olduğu gibi yayınlayan Doğan Grubu yayın organları Savcı Kiraz'ın cenaze törenine alınmadı.



Gazetecilik etik ve ahlak ilkelerine göre yayınlanması doğru olmayan fotoğrafları yayınlayan kuruluşların sessizliği sürerken, Hürriyet'i de bünyesinde barındıran Doğan Grubu, 'özrü kabahatinden büyük' dedirtecek cinsten bir açıklamaya imza atmıştı. Yapılan açıklamada, Şehit Savcı Mehmet Kiraz'ın başına silah dayanan fotoğrafın paylaşılmasının yayın ilkelerine aykırı olmadığı savunulmuştu.


#dhkpc
#dhkpc emniyet saldırısını üstlendi
#emniyet müdürlüğüne saldırı
9 yıl önce