|

Hürriyet: Tuncay Güney iftira atıyor

Tuncay Güney'in 'Hürriyet, Doğan Grubu hakkında konuşmamam için para teklif etti' iddiasını gazete yönetimi ve muhabir Tolga Tanış yalanladı.

00:00 - 12/12/2008 Cuma
Güncelleme: 23:49 - 11/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Hürriyet: Tuncay Güney iftira atıyor
Hürriyet: Tuncay Güney iftira atıyor

Tuncay Güney'in “Hürriyet gazetesi susmam için muhabiri aracılığı ile bana para teklif etti” iddiasını Hürriyet yönetimi ve muhabir Tolga Tanış yalanladı. Güney'in gazetemizde dün yeralan iddiasına cevap gönderen Hürriyet Haber Koordinatörü Necdet Açan, Yeni Şafak'a gönderdiği açıklamada Güney'in iftira attığını belirterek “Hürriyet gazetesinin Tuncay Güney'in yaklaşık bir aydır ima ettiği ve şantaj kokan muhtemel açıklamalarından korkacağı bir şey yok” dedi.

DİYALOGLAR UYDURMA

Muhabir Tolga Tanış ise açıklamasında Güney'in iddiasının “korkunç ve aşağılık bir iftira” olduğunu belirterek 'Aramızda geçmiş gibi sunduğu konuşmalar baştan aşağı uydurma, asla sarf edilmemiş sözlerdir” dedi. Tanış açıklamasında şunları kaydetti: Tuncay Güney hakkında Hürriyet'te yayınlanan yazı dizisinin ilk bölümünde (8 Aralık 2008), kendisinin bu iddiayı Hürriyet Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e ilettiğini belirtmiş ve aldığı cevabı yayınlamıştım. Kendisinden beklenen ne biliyorsa anlatmasıdır. Kimsenin Güney'in susmasını istemesi gibi bir durum yoktur. İddianın ne kadar asılsız olduğu, benim asla ve asla böyle bir ilişki içine girmeyecek olmam bir yana, susmasını isteyen kimsenin olmamasından da kolayca anlaşılabilir diye düşünüyorum. Zira bu konuda, 'Hayır ben rüşvet teklif etmedim' demenin bile bana şu anda ne kadar zor geldiğini tahmin edemezsiniz.'



15 yıl önce