|

Hüsnü Kılıç AK Parti’den aday

Kültür-sanat ve sosyal faaliyetleri ile tanınan Yapımcı ve Yayıncı Hüsnü Kılıç, Ak Parti İstanbul 2. bölge milletvekili aday adayı oldu. Balkanlar ve Afrika’da kültürel ve sosyal projeleri ile bilinen Kılıç, “Gelecek Türkiye ve dünya tasavvurumuzun kültürel kodlarının geleneksel İslami düşünce üzerine inşa edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Doğu ile Batı’nın sentezlendiği yeni medeniyet teşekkülünde gençlerin gelecek misyonunu çok önemsiyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 26/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
İslami ilimler araştırma, kültür-sanat faaliyetleri ve sivil toplum etkinlikleri ile tanınan Hüsnü Kılıç, AK Parti İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Balkanlar ve Afrika’daki sosyal yardım projeleri içerisinde de yer alan Kılıç, Balkanlar’da faaliyet gösteren Bosna Dayanışma Gurubu Vakfı’nın da başkanlığını yürütüyor. Klasik medrese eğitiminden sonra İstanbul İlahiyat Fakültesi ve ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun olan Kılıç’ın iktisat masterı bulunuyor. Kılıç aynı zamanda Türkiye Alimler Birliği’nde, Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 

 GENÇLERİ ÇOK         ÖNEMSİYORUM 

Geleneksel İslami ilimler çevresinde tasavvuf camiasına yakınlığı ile de bilinin Kılıç, Ortadoğu’da faaliyet yürüten STK’lar ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyor. Kültür ve sanat faaliyetlerini yakında takip ettiğini dile getiren Kılıç, “Bazı uluslararası film proje ve organizasyonları yapıyorum. Bu zamana kadar pek çok siyasal, kültürel ve sosyal faaliyetlerde, gençlik örgütlenmelerinde bulundum, bu tecrübelerimi siyasete de taşımak istiyorum.” diye konuştu.

Önderim Necip Fazıl

Necip Fazıl’ın çevresinde yetiştiğini aktaran Kılıç, geleneksel İslami ilimler ile modern düşünce dünyası hakkında kafa yorduğunu söyledi. Türkiye’nin kendi kök kültürüyle, tarihsel referanslarına yaslanması gerektiğini anlatan Kılıç, “ Köklerini, kendi tarihsel ve kültürel referanslarımızdan, insan ve medeniyet birikimimizden alan, kuşatıcı ve bütünleştirici, doğru bir dünya görüşü algısının oluşumuna katkı sağlamak ve bu medeniyet kurucu perspektifi gençlik yapılanmaları üzerinden Yeni Türkiye ve Yeni Dünya insanının algısına ve gündemine taşımak... Yapılması gereken ve yapmamız gereken budur. Parlamentodaki vazifemiz de bu perspektifi ve ruhu anayasa ve yasama faaliyetlerinde hakim kılmaktır” diye konuştu. 

#Hüsnü Kılıç
#AK Parti
#milletvekili aday adayı
#Necip Fazıl
9 yıl önce