|

Hz. Peygamber için on binler yürüdü

Mizah dergisi olarak faaliyet gösteren, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürlerin yayınlanmasına ülke genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Dergiye tepki için sokağa çıkan on binler hakareti kınamak için gösteriler düzenledi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:10 - 25/01/2015 Pazar
Yeni Şafak
Geçtiğimiz yıllarda Hz Peygamber'in karikatürleriyle gündeme gelen Fransız mizah dergisi, son saldırıdan sonra benzer tasvirleri yine yayımladı. İslam Alemi’nin büyük tepkisini çeken Charlie Hebdo, on binlerce Peygamber Sevdalısı tarafından ülkenin çeşitli illerinde protesto edildi. 

HZ. MUHAMMED REHBERİMİZDİR

İstanbul’daki protesto yürüyüşü için Fatih Camii önünde toplanan Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri ve vatandaşlar, Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü. Yoğun katılımın yaşandığı yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü. Göstericiler, Fransız dergisinin yayınına ellerinde Arapça, “Hazreti Muhammed rehberimizdir” yazılı bayraklarla tepkisini dile getirdi. Göstericiler daha sonra olaysız dağıldı. 

BAŞKENT DE SESSİZ KALMADI 

Başkent Ankara da karikatüre sessiz kalmadı. “Peygamberimize sevgi, teröre lanet” başlıklı yürüyüş Ankara Hacı Bayram Camisi’nde başladı. Ulus Meydanı’na kadar tekbirlerle yürüyen Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İHH ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, “Hepimiz Hz. Muhammedin ümmetiyiz” yazılı dövizler taşıdı. 

Saldırıyı kınıyoruz

Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed’i tasvir eden karikatürler yayınlanması, Eskişehir Cami Dernekleri Platformu tarafından Eskişehir’de de protesto edildi. Alaaddin Camisi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Eskişehir Cami Dernekleri Platformu Başkanı Himmet Yanık, “Camilere ve Hz. Muhammed’e yapılan saldırıların dünya üzerindeki barışı ve hoşgörüyü ortadan kaldırdığını” söyledi. ”Hz. Muhammed’e yapılan saldırıların Müslümanları derinden üzdüğünü” vurgulayan Yanık, şöyle konuştu: “Alemlere rahmet olarak gönderilen, liderimiz, şefaatçimiz ve son peygamberimiz Hz. Muhammed’e yapılan saldırıyı kınıyoruz.”

#Hz Peygamber
#mizah dergisi
#Charlie Hebdo
9 yıl önce