|

İBB'den bu ilçelere uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yağışların bir saat içinde kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak il genelinde etkili olması bekleniyor.

Dha
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:14 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İBB'den bu ilçelere uyarı
İBB'den bu ilçelere uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışla ilgili açıklama yaptı.

"İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağan yağmur, dün gece yarısı itibariyle yer yer etkisini artırarak devam etmiştir. Yağış özellikle Boğaz çevresi ve Avrupa yakasında etkili olmuştur. Sarıyer, Kâğıthane, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler, Bahçelievler, Silivri ve Çatalca yağıştan en çok etkilenen ilçelerdir" denildi.

126 su birikintisi müracaatı geldi

Gece boyunca yağan yağmur nedeniyle önemli bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Yağış nedeniyle İBB Birimlerine 126 su birikintisi müracaatı geldi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ve İSKİ gelen ihbarlar doğrultusunda su tahliyesi çalışmalarını yaptı. İBB Birimleri 1660 personel, 779 araç/ iş makinesi, 325 motopomp, 384 dalgıç pompa ile olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor" ifadeleri yeraldı.

Taşkın ve göllenmeye dikkat

Yağışların bir saat içinde kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak il genelinde etkili olması, yarın sabah saatlerine kadar da etkisini devam ettirmesi beklendiği kaydedilen açıklamada, "Tahminlere göre özellikle Istırancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerinde ise kuvvetli yağacağı; taşkın ve göllenme hadiselerinin yaşanabileceği tahmin edilmektedir" denildi.

Açıklamada bölgelerde kaydedilen yağış değerleri de şu şekilde verildi:

Çatalca 60 kg

Kâğıthane 44 kg

Terkos 28 kg

Silivri 27 kg

Hadımköy 20 kg

Başakşehir 15 kg

Aksaray 25 kg

10 yıl önce