|

İBB'den Özbey açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Çeşitli medya organlarına iftira niteliğinde açıklamalarda bulunan Mustafa Özbey, söz konusu yerin ne sahibidir, ne de burada hak iddia edebilecek konumdadır. Bu şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, tazminat davası açılarak yasal süreç başlatılmıştır" denildi.

Aa
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 19:30 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
İBB'den Özbey açıklaması
İBB'den Özbey açıklaması


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul Gösteri Merkezi'ne ilişkin iddialarda bulunan Mustafa Özbey'in söz konusu yerin sahibi olmadığı ve hak iddia edebilecek bir konumda bulunmadığı, bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın organlarında, Mustafa Özbey'in İstanbul Gösteri Merkezi ile ilgili iddialarının yer aldığı hatırlatılarak, Özbey devraldığında gösteri çadırın ruhsatsız ve kaçak konumunda olduğu ifade edildi.

Yangın sonrasında enkaz haline gelerek tehlike arz eden yapının İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yıkıldığı, gösteri çadırının mülkiyetinin İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş'ye ait olduğu ve Ticaret Merkezi Yerleşkesi'nin içinde bulunduğu belirtildi.

Gösteri çadırının, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda 'Yol, Otopark, Yeşil Alan, Ticaret Merkezi' alanında kaldığı, bu nedenle mevcut imar durumuna göre çadırın, ruhsatlandırılmasının mümkün olmadığı kaydedildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

'İstanbul Gösteri Merkezi olarak adlandırılan çadırın bulunduğu alan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası, İktisadi Kalkınma Vakfı ve Bakırköy Belediyesi'nin ortağı olduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne aittir.

Çeşitli medya organlarına iftira niteliğinde açıklamalarda bulunan Mustafa Özbey söz konusu yerin ne sahibidir, ne de burada hak iddia edebilecek konumdadır. Ancak, buraya gasp yoluyla sahip olmak istemiştir. Asılsız ve iftira niteliğindeki iddialarına, yıkımdan önce de kendine ait internet sitesinde de yer verdiği için bu şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, tazminat davası açılarak yasal süreç başlatılmıştır.'


15 yıl önce
default-profile-img