|

İbrahim Kalın: Her şey yeni başlıyor

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, "Şunu bilsinler ki bizim için her şey yeni başlıyor. Belki birilerini rahatsız eden budur. Tayyip Erdoğan'ın bileğini bükemedikleri için algı operasyonları ile kendilerine bir alan açmaya çalışıyorlar. Ama bir hezimete uğrayacklarını çok net bir şekilde söyleyebiliririz" dedi.

Yeni Şafak
14:17 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:54 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İbrahim Kalın
İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

(Fransız Defarges'in suikast açıklaması) Bu tür faşizan yaklaşımların meşru hale gelmemesi için elimizden geleni yapacağız.

Cumhurbaşkanımız, Mayıs ayında 5 önemli uluslararası organizasyona katılacak. Hindistan, Rusya, Çin, ABD, Brüksel'de NATO zirvesi.

16 Nisan'da onaylanan anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanının partisine üyeliğinin yolunu açmıştır. Bunun dünyanın pek çok ülkesinde örneği var.

Avrupa'nın evet rahatsızlığı

Şunu bilsinler ki bizim için her şey yeni başlıyor. Belki birilerini rahatsız eden budur. Tayyip Erdoğan'ın bileğini bükemedikleri için algı operasyonları ile kendilerine bir alan açmaya çalışıyorlar. Ama bir hezimete uğrayacklarını çok net bir şekilde söyleyebiliririz. Türkiye bölgesel bir aktöre dönüştü, bu birilerini rahatsız etti.

Avrupa'da bir akıl tutulması yaşanıyor. Avrupa kendi değerleri ile çelişmektedir.

Biz, Avrupalılara dedik, gelsinler gözlemlesinler, raporlarını yazsınlar. Fakat bu gözlemi yapacak kişilerin açıkça PKK ile ilişkilerinin olması nedeniyle, bu raporlarda biz tarafsızlık beklemiyoruz. Taraflarını açıkça belli ettiler.

Genel Başkanlık

Cumhurbaşkanımızın parti genel başkanlığı, AK Parti'nin talebiyle değerlendirilecek.

#İbrahim Kalın
#Cumhurbaşkanlığı
7 yıl önce