|

'İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek' tedirgin etti

Gazetemiz Ankara Haber Müdürü Abdulkadir Selvi'nin son kitabı “İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek” Vatansever Çetesi sanıklarını tedirgin etti. Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Başkan Yardımcısı Salih Zeki Balaban, kitabın toplatılması için Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. Savcılık, Selvi'nin savunmasını alacak

İlhan Toprak
00:00 - 22/03/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:09 - 22/03/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
'İçimizdeki Gladio ile  Yüzleşmek' tedirgin etti
'İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek' tedirgin etti

Vatansever Çetesi'nin Başbakan Erdoğan'ın yatak odasını dinletip, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Stratejik Araştırma Kuruluşu (Sarem) üzerinden Rus sevgililerine “Kırmızı pasaport” çıkarttığını ortaya çıkaran, “İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek” kitabı çete üyelerini tedirgin etti. Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi (VKGB) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Balaban, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Haber Müdürü Abdulkadir Selvi tarafından kaleme alınan, “İçimizdeki Gladio ile Yüzleşmek” isimli kitabın toplatılması için Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu. Ergenekon Terör Örgütü'nün yapılanmasının anlatıldığı kitap, silah üzerine ölme ve öldürme yemini ile tanınan, “Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi”nin yaptığı eylemlere de ışık tutuyor.

Salih Zeki Balaban'ın dilekçesini dikkate alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kitabın 146-178'inci sayfaları arasındaki yazılar nedeniyle “Neşren Hakaret” suçundan kitabın yazarı Abdulkadir Selvi'nin savunmasını almaya karar verdi. Salih Zeki Balaban Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na yaptığı şikayet başvurusunda, “09.03.2010 günü Posta Gazetesi'nde yayınlanan bir haberde şahsımın Halit Bozdağ isimli bir şahısla yaptığım iddia edilen bir konuşma sonucu yalan bir haber yayınlanmıştır. Gazetenin bu haberi yayınlamasına kaynak olarak da Abdülkadir Selvi isimli yazarın İçimizdeki Gladio ile yüzleşmek adlı kitabı kaynak olarak gösterilmektedir” dedi.

KİTABI TOPLATIN

Haberi okuyanların “saçma sapan sorularına” maruz kaldığını öne süren Balaban şikayet dilekçesinde kitabın toplatılmasını ve yazarın bu bilgileri nerden bulduğunu ve nasıl böyle bir sonuca vardığının sorulmasını istedi.


Rus mankene kırmızı pasaport

Vatanseverler Davası'nın görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dahi ortaya çıkmadığı belirtilen Rus mankene kırmızı pasaport verilmesine ilişkin telefon kayıtları da Selvi'nin kitabında yer alıyor. Kitapta pasaportlar için vizenin ise SAREM üzerinden alındığı belirtiliyor. Bu gelişme ise şöyle:

  • Halit: 506'lıdan dinleme var, o sen verdiğinden, kimse onlar, o Yaşar kaşar da arayıp duruyor başka telefondan. Onun da bir kulağını çekin bakalım. Dikkat edin, tamam.


  • 14 yıl önce