|

İçme suyuna kanalizasyon atığı karıştığı iddiası

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 5 günde 461 kişi ishal, kusma ve bulantı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Kırklareli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Genç "Belediyenin altyapı çalışmaları nedeniyle içme suyuna kanalizasyon atığı karıştığını düşünüyoruz. Alınan numunede yapılan incelemede, klorlama ve dezenfeksiyon yapılmadığını tespit ettik" dedi.

Yeni Şafak
10:18 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:28 - 27/11/2014 Perşembe
AA
Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç, Babaeski Devlet Hastanesinde tedavi edilen hastaları ziyaret etti.


Genç, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, 5 günde, ishal, kusma ve bulantı şikayetleriyle hastaneye başvuran 461 kişinin tedavi altına alındığını söyledi.


Hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Genç, şikayetlerin sudan kaynaklandığının tespit edildiğini vurguladı.  Babaeski içme suyundan numune alındığını ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce incelendiğini dile getiren Genç, şöyle konuştu:


"Suda, kanalizasyon atığından oluşan koliform bakterisine rastlandı. Sudaki klor seviyesi de normalin altında çıktı. Belediyenin altyapı çalışmaları nedeniyle içme suyuna kanalizasyon atığı karıştığını düşünüyoruz. Alınan numunede yapılan incelemede klorlama ve dezenfeksiyon yapılmadığını tespit ettik. Belediye ekipleriyle temasa geçerek gerekli çalışmaların yapılması konusunda uyarıda bulunduk."

Suyu kaynatarak kullanma uyarısı


Genç, vatandaşa, şebeke içme suyunu kaynatarak kullanma uyarısında bulundu. Banyoda kullanılacak suyun bile kaynatılmasını öneren Genç, şunları kaydetti:


"Mümkünse kapalı ambalajlı su kullanılmalıdır. Meyve, sebze, bulaşık yıkarken, yemek ya da çay yaparken, vücut temizliğinde dahi su kaynatılmalı, soğuduktan sonra kullanmalıdır. Vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Şu anda durumu riskli herhangi bir vakamız yok. Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar olarak gerekli tedbirlerimizi ve hazırlığımızı yaptık. Bundan sonra da gelen vakalar olabilir. Bu durumda hemen tıbbi müdahalesi yapılarak tedavi edilecektir."
#içme suyu
#kanalizasyon
#tedavi
#zehirlenme
#kırklareli
9 yıl önce