|

İETT duraklarının camları söküldü

İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının yapılacağı Taksim Meydanı ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı.

Aa
00:00 - 1/05/2012 Salı
Güncelleme: 09:51 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
İETT duraklarının camları söküldü
İETT duraklarının camları söküldü

İstanbul'a çevre illerden uçak ve karayoluyla getirilen takviye polisler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde görevlendirdikleri yerlere erken saatlerinden itibaren yerleştirildi.

Kutlamaların yapılacağı Taksim Meydanı'ndaki The Marmara Oteli'nin önüne bir platform kurulurken, meydana çıkan yollar bariyerlerle kapatılarak araç trafiği engellendi. Bomba imha ekiplerince, köpekler ve detektörlerle patlayıcı madde araması yapılan meydan ve çevresindeki direkler de tırmanmayı engellemek amacıyla yağlandı. Polis helikopterlerinin havadan kontrol ettiği Taksim Meydanı'ndaki yüksek binalara da polisler yerleştirildi. İETT otobüs duraklarının camları da herhangi olumsuz bir durumda zarar görmemeleri amacıyla söküldü.

Çevresi çelik bariyerlerle kapatılan Cumhuriyet Anıtı önüne vinçle '1 Mayıs 77 Suçluları Yargılansın' yazılı bir pankart gerildi. Anıtın çevresindeki bariyerlere de 'Dayanışma, eşitlik, demokrasi, kardeşlik, özgürlük' yazılarının bulunduğu uzun bir şerit çekildi.

Güvenlik güçleri tarafından Taksim Meydanı'na girişler, oluşturulan arama noktalarındaki titiz kontrollerden sonra yapılıyor.

Basın mensupları da erken saatlerden itibaren medyandaki yerlerini aldı. Taksim Gezi Parkı'nda da kutlamaları canlı olarak aktarmak amacıyla çok sayıda canlı yayın aracı bulunuyor.

Kabataş-Taksim arasındaki çalışan füniküler raylı hattı ile Taksim Metrosu'da kutlamalar sırasında hizmet vermeyecek.

12 yıl önce