|

İETT kamuda Türkiye adına bir ilke imza attı

İstanbul'un toplu ulaşımını koordine eden İETT, kamu hizmeti alanında Türkiye adına bir ilke imza attı. Kurum, Küresel Raporlama Girişimi'nden A Plus onayını almaya layık görüldü.Tüm dünyada kamu ve özel sektör raporlamalarında tercih edilen GRI Küresel Raporlama Girişimi'nin bu onayı ile İETT, faaliyet alanları ve hizmet kalitesini daha ileriye taşıma noktasında önemli bir adım atmış oldu.

Yenisafak.com.tr / GÜNDEM
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 17:31 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
İETT kamuda Türkiye adına bir ilke imza attı
İETT kamuda Türkiye adına bir ilke imza attı

Onay alan 2012-2013 sürdürülebilirlik raporu, ekonomik, sosyal ve çevresel kriterlerin raporlanması ile oluşturuldu. İlk raporu ile 'A,B,C' seviyeleri arasından 'A+' onayını alan İETT raporu bundan sonra iki yılda bir yayınlayacak. SGS, dünyanın lider gözetim, denetim, test ve belgelendirme kuruluşu, tarafından yapılan sınırlı bağımsız inceleme sonucunda alınan 14064 Sera Gazı Emisyon güvence raporu ile '+' alınması konusunda ayrı bir denetime ihtiyaç duyulmadı.


Raporun, İETT'nin bugün ve gelecekteki olumlu etkilerini artırmaya yönelik faaliyetlerini aktarabileceği önemli bir iletişim aracı olması hedefleniyor. Hazırlanan ilk sürdürülebilirlik raporunun Türkçe ve İngilizce versiyonuna www.iett.gov.tr sitesinden ulaşılabilecek.


Küresel Raporlama Girişimi özelikle yeni dünya trendinde özel sektör ve kamudaki kurumların daha şeffaf, çevreci, güvenilir ve insan haklarına saygılı bir iş anlayışını geliştirmek için çalışıyor. Bu anlayışı ise küresel alanda oluşturduğu ilkeler ile yerleştiriyor.


30 bin kişilik küresel bir ağı var

Küresel Raporlama Girişimi (GRI), sürdürülebilirlik raporlamanın tüm kurumlar tarafından yapılmasını teşvik eden bir kurum. Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan kapsamlı bir sürdürülebilirlik raporlaması çerçevesi geliştiren GRI, raporlama ilkeleri de dahil olmak üzere, kurumların ekonomik, çevresel ve sosyal performanslarını ölçmeleri ve raporlamaları için kullanmaları gereken prensip ve göstergeleri belirliyor. Herkesin kullanımına açık olan bu ilkelerin kullanımının yaygınlaşması ve sürekli iyileşmesine büyük önem veren GRI, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ve CERES tarafından 1997'de çok paydaşlı bir sivil toplum kuruluşu olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kuruldu. 2002 yılında bugünkü sekretaryasının bulunduğu yer olan Amsterdam'a taşınan GRI'ın 30 bin kişiden oluşan küresel bir ağa sahip olmanın yanı sıra Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan ve ABD'de bölgesel merkezleri (Focal Points) bulunuyor.

10 yıl önce