|

İftira kampanyası

Star-Akşam grubunda Karaalioğlu, Ocaktan ve Cömert’in işine son verilmesinin yankıları sürüyor. Ortak açıklama yaparak spekülasyonlara açıklık getiren duayen gazeteciler, haklarında iftira kampanyası yürütüldüğünü belirttiler.

Yeni Şafak
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:16 - 26/11/2014 Çarşamba
Diğer
Medya dünyasını sarsan görevden almaların yankıları sürüyor. Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan hem basında hem de sosyal medyada yer bulan iddialara ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Sözkonusu ayrılığın meslek yaşamı içinde olağan bir süreç olduğuna dikkat çeken Karaalioğlu, Cömert ve Ocaktan, haklarında iftira kampanyası yürütüldüğüne işaret ederek şu ifadeleri kullandı: 

MESLEK İÇERİSİNDE HER ZAMAN YAŞANABİLİR

“Çalıştığımız kurumlarla yollarımızın ayrılma sebebi, meslek içerisinde her zaman yaşanan ve yaşanabilecek olağan bir süreçtir. Üzerinde spekülasyonlar yapmak iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Ancak bu olayın ardından medya tarihinde bir benzerine rastlanmayan, ağır, mesnetsiz ve tamamen itibarsızlaştırmaya yönelik bir saldırının hedefi olduğumuz görülmektedir. Kurumlardaki görevlerimiz sırasında bazı haksız kazançlar edinildiğine veya başka surette şahsi fayda teminine dair iddiaların tümü yalan ve iftiradır. Haberde sıralanan iddiaların hiçbiri, hiçbir şekilde vuku bulmamıştır.” 

AMAÇ: İTİBARSIZLAŞTIRMA

“Bununla birlikte, hiçbirimizin ne bugün ne de geçmişte iddia edildiği gibi milyonluk sözleşmeleri olmamıştır. Mesleğe başlarken imzaladığımız sarı basın kartı sözleşmesi dışında tek bir mukavelemiz de bulunmamaktadır. Daha önce, yine gündeme getirilen ve bizzat şirket yönetim kurulu tarafından yalanlanan bu iddialarla ilgili açılmış davalar devam etmektedir. Mesleklerini şeref ve namuslarıyla yapan gazetecilere karşı, ancak itibarsızlaştırma amaçlı bir kampanya kurgusuyla izah edilebilecek bu haberle ilgili olarak da hukuki yollara başvurulacaktır.” 

Tarzımız uyuşmadı

Görevden almalara ilişkin Star ve Akşam gazetelerinin sahibi Es Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ise sözkonusu isimlerle sadece ‘tarzlarının uyuşmadığını’ ifade etti. Karaalioğlu, Ocaktan ve Cömert ile hep iyi ilişkiler içinde bulunduklarını ve aynı davanın insanları olduklarını dile getiren Sancak, kurumdaki yeniden yapılanma kapsamında yollarının ayrıldığı bu isimlerle bundan sonra da iyi ilişkiler içinde olacaklarını söyledi. Bir gazetede yer bulan ‘hesapları incelendi’ iddiasının ise bütünüyle yalan ve iftira olduğunu kaydeden Sancak, “Bu tür ayrışmalar normaldir. Gerektiğinde eşler, kardeşler bile ayrılmak zorunda kalabiliyor. Yoğurt yiyiş tarzımız birbirini tutmadı. Biz tarzımızı açıkladık, onlar da bu şekilde çalışmak istemediler. Olay budur. Arkadaşlarımıza her zaman güvendik, onlarla çalışmaktan mutlu olduk. Ancak tarzlarımız uyuşmadı. Ayrıldığımız arkadaşlarımızın onurlarına, şereflerine kimse laf söyleyemez. Bizim kararımız tamamen iş felsefemizle alakalı” diye konuştu.

#Star Medya Grup
#Mustafa Karaalioğlu
#Mehmet Ocaktan
9 yıl önce