|

İhanette hesap zamanı

MİT’e ait tırları durduran sanıklar, Yargıtay'daki yargılama için Adana'dan Ankara Sincan F Tipi Cezaevine nakledildi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 23:12 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcı, “ilk derece mahkemesi” sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılanacak. Sanıklar, MİT'e ait tırları durdurarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini uluslararası mahkemelerde teröre destek veren ülke olarak yargılatmayı hedeflemişti.



SÜREÇ BAŞLIYOR


Soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca ile ilgili yargılama süreci başlıyor. Sanıklar hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama için dosyayı Yargıtaya gönderdi.





DURUŞMA GÜNÜ BELİRLENECEK


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmasının ardından ilgili dosya, “ilk derece mahkemesi” sıfatıyla yargılamayı yapacak Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderilecek. Anayasal suçlara bakan Daire, duruşma gününü belirleyecek. 8 Mayıs'ta tutuklanan savcılar Bağrıyanık, Şişman, Takçı ve Karaca, Adana'dan Sincan F Tipi Cezaevine nakledildi. Bağrıyanık, Şişman, Takçı, Karaca ile Çokay hakkında, darbe teşebbüsü ve casusluk suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.


#mit tırları
#Yargıtay
#Şişman
#Takçı
9 yıl önce