|

İHH'dan Suriye'ye 9 su kuyusu

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın iç savaşın sürdüğü Suriye'de açtığı su kuyuları, buradaki mağdur halka "hayat" oluyor.

Aa
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İHH'dan Suriye'ye 9 su kuyusu
İHH'dan Suriye'ye 9 su kuyusu

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın ülkeyi harabeye çevirdiğini belirterek ülkedeki birçok yeraltı kaynaklarının tükendiğini söyledi.

İnsanların yaşamak için suya ihtiyaç duyduğuna işaret eden Karacaoğlu, "İç savaş nedeniyle su kaynaklarının tamamen tükendiğini, kuraklığın çok şiddetli hissedildiği Suriye'de, İHH olarak 'su kuyusu' projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamında farklı bölgelerde 9 su kuyusu açarak bölge halkının faydalanmasını sağladık" dedi.

Suriye'de kuraklık nedeniyle insanların hayatını kaybettiğini, hayvanların telef olduğunu bildiren Karacaoğlu, ülkenin iç kesimlerinde temiz suyun yokluğuyla oluşan hastalıkların da ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.

Karacaoğlu, sürdürdükleri proje ile Suriye'de açtıkları kuyulardan temiz su çıkarıldığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Suriye'nin Hama, Halep ve İdlib kentlerinde su kuyusu çalışmaları yapılıyor. Açılan 9 kuyunun yanı sıra halen devam eden su kuyusu açma çalışmaları sürüyor. Açılan kuyudan çıkan su, bütün sağlık taramalarından geçirilerek Suriye'deki halkın kullanımına sunuluyor. Şu ana kadar İHH'nın açtığı su kuyusundan 60 bin kişi yararlandı."

10 yıl önce