|

İHL tercihine karalama

TEOG''da başarılı olan binlerce öğrencinin İHL''leri tercih etmesi bazı çevrelerde rahatsızlığa neden oldu. ÖNDER: Veliler üzerinde tedirginlik yaratılıyor.

İstihbarat Servisi
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:00 - 26/08/2014 Salı
Yeni Şafak
İHL tercihine karalama
İHL tercihine karalama

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), lise tercihlerinin yapıldığı süreçte imam hatip okullarına yönelik karalama kampanyalarının yapıldığı açıkladı.

ALGI OPERASYONU

ÖNDER''den yapılan yazılı açıklamada, TEOG sonuçlarının açıklanması ve tercih işlemlerin başlamasıyla birlikte milletin büyük ilgisi ile karşılaşan ve kayıt rekorları kıran imam hatip okullarına karşı tedirginlik ortama yaratılmaya çalışıldığı kaydedildi. TEOG tercihleri sonrasında hiçbir yere yerleştirilemeyen öğrencilerin imam hatip liselerine gitmek zorunda bırakıldığı iddialarına tepki gösteren ÖNDER açıklamasında şunlara dikkat çekti: ''Sisteme aşina olmayan veliler üzerinde, çocuklarının zorla İmam Hatip Liselerine gönderileceği yönünde tedirginlik ortamı yaratmaya çalışanlar, asılsız bilgi, olumsuz yorum, haber ve yazılar ile bir algı yönetimi yapmaktadırlar.''

10 yıl önce