|

İhsanoğlu vakıf malını yağmaladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP’nin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, bir dönem yönetim kurulu başkanlığını yaptığı İslam Tarih Sanat ve Kültürünü Araştırma Vakfı'nı adeta evine taşıdı. Sadece bir koltuğun bırakıldığı Vakıf, İhsanoğlu’na ihtarname çekecek.

Yeni Şafak
04:00 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İslam Tarih Sanat ve Kültürünü Araştırma Vakfı'nda bulunan vakıf mallarını, vakıf yönetiminden habersiz bir şekilde taşıdı. İhsanoğlu'ndan 2014 yılı Kasım ayında vakıf yönetimini devralan Milli Eğitim Bakanlığı MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, İhsanoğlu'nun vakıf parasıyla alınmış eşyaları evine götürdüğünü söyledi. İhsanoğlu'ndan sonra Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olan Tekin, “Bu haftaki toplantımızı yapmak üzere vakıf merkezine geldiğimizde, vakıf demirbaş listesine kayıtlı binaya ait olan bazı eşyalarımızın olmadığını gördük. Koltuk takımı, mutfak seti, mutfak dolabı, bunlar sökülüp götürülmüş. Bununla ilgili tespitlerde bulunduk. Bunlardan bir kısmı şahsi olabilir. Vazo ve gemi maketi gibi. Ama onun dışında mutfak dolaplarını sökmüş, mutfak seti, lavaboyu, koltuk takımını götürmüş” dedi.Bu eşyaların vakıf tarafından paraları ödenmiş eşyalar olduğuna dikkat çeken Tekin, “Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Bir kısmını ben getirmiştim” diyor. Mesela evinde kullanmadığı eski koltuk takımlarını getirmişti. Bu koltukların tahta kısımları kalıyor. Gerisini vakıf bütçesinden 800 TL para ödeyerek biz yeniledik. Burası ardiye değil, depo değil. Evinden getirmiş, envanter listesine kaydedilmiş. Vakfa getirdiyseniz vakfettiniz demektir” diye konuştu.



PARALARI VAKIF TARAFINDAN ÖDENDİ


İhsanoğlu'nun eşinin 22 Mayıs'ta gelip eşyaları aldığını söyleyen Tekin, “Kendisi, vakıftaki görevliyi arıyor. 'Geleceğiz' diye haber veriyor. Görevlinin orada olmasını istiyor. Ve eşi alıp gidiyor. Biz de bugün tespitini yaptık. Bu eşyalara tenezzül edilmesi garip” ifadelerini kullandı. Tekin, Yönetim Kurulu kararı ile İhsanoğlu'na eşyaları iade etmesi için ihtarname gönderileceğini de sözlerine ekledi.



İHSANOĞLU'NA İHTARNAME ÇEKİLECEK


İhsanoğlu'yla ilgili olarak tutulan tutanakta şu ifadeler yer aldı: “İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu mayıs ayının başı, sonu ve 22 Mayıs'ta vakıf merkezine gelmiştir. İlk gelişinde şahsi malzemeleri olduğunu iddia ettiği gemi maketi ve süs eşyalarını şahsi aracıyla vakıf merkezi dışına götürdü. Mayıs ayı başındaki ikinci gelişinde bazı mutfak malzemelerini yine şahsi aracıyla vakıf merkezinden götürdü. 22 Mayıs'ta vakıf merkezine bir kamyonetle ve ustalarla geldi. Vakıf merkezinde bulunan mutfak dolaplarını, mutfak tezgahını ve evyesini söktürerek kamyonete alıp götürdü. Ardından vakıf başkanlık odasında bulunan koltuk takımını vakıf merkezi dışına taşıttı.”



Sadece bir koltuk bıraktı


MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu vakıfta tüm malzemeleri aldı. Eşinin getirdiği araçla malzemeleri başka yere taşıyan İhsanoğlu, İslam Tarih Sanat ve Kültürünü Araştırma Vakfı'nda sadece bir sandalye bıraktı. İhsanoğlu'nun eşi vakıfa mayıs ayı başında geldi. İlk gelişinde sadece şahsi eşyaları alan İhsanoğlu, daha 22 Mayıs'ta vakıfa kamyonet ve ustalarla tekrar geldi. Son gelişinde mutfak malzemeleri dahil ne varsa alıp götürdü.


#Ekmeleddin İhsanoğlu
#Füsun İhsanoğlu
#İslam Tarih Sanat ve Kültürünü Araştırma Vakfı
9 yıl önce