|

İki günde ikinci saldırı

İstanbul'un Avcılar semtinde önceki gün bir polisi ağır yaralayan teröristler dün de Gaziosmanpaşa'da polise saldırdı. Silahlı iki kişi, restorantta yemek yediği sırada Zekeriya Yurdakul'u şehit etti

Oktay Yıldırım
00:00 - 17/06/2012 Pazar
Güncelleme: 02:37 - 17/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
İki günde ikinci saldırı
İki günde ikinci saldırı

Teröristlerin son günlerde polis memurlarına yönelik kalleşçe saldırıları dikkat çekiyor. İstanbul'da son iki günde gerçekleşen iki saldırı sonucu 1 polis şehit oldu, 1'i de hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Önceki gün Avcılar'da bir ATM'den para çektiği sırada silahlı saldırıya uğrayan ve 3 kurşunla yaralanan Sabri Yiğit, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tutuluyor. 40 yaşındaki Yiğit'in sağlık durumu ciddiyetini korurken, polise yönelik bir saldırı haberi de dün İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinden geldi. Polis memuru Zekeriya Yurdakul (30) kimliği belirsiz iki kişinin silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.

RESTORANDA YEMEĞİNİ YİYORDU

Edinilen bilgilere göre Etiler Polis Merkezi'nde görevli 2 polis memuru evrak teslim etmek için dün öğle saatlerinde Gaziosmanpaşa'daki Hürriyet Mahallesi'ne gitti. Polislerden biri, burada özel bir hastaneye girdi; bu sırada diğer polis memuru 30 yaşındaki Zekeriya Yurdakul da, ekip otosundan inerek yemek yemek için hastanenin karşısındaki restorana oturdu. Bu sırada Yurdakul'a sinsice yaklaşan 2 kişi, genç polis memuruna 6 el ateş etti. Kurşunlardan 3'ü Yurdakul'un başına isabet etti. Ağır yaralanan Yurdakul, restoranın karşısında bulunan hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan müdahaleler onu kurtarmaya yetmedi. Şehit polisin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

BİRİ KADIN İKİ KİŞİ ARANIYOR

Saldırganların biri kadın iki kişi olduğu belirtilirken, kalleş saldırı sonrası polis, ilçede operasyon başlattı. Polis helikopteri, saldırganların kaçış güzergahları üzerinde uçuş yaptı. Teröristlerin saldırı sonrası yaya olarak kaçtıkları ifade edildi. Olayın ardından polis telsizinden, 'erkeğin siyah pantolon ve siyah tişörtlü, kadının da siyah tişört ve şapkalı olduğu' anons edildi. Öte yandan, olay yerinde yapılan ilk incelemede 4 adet uzun namlulu silah, 2 adet de tabanca mermisi kovanı bulundu. Polis, zanlıları tespit etmek için çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor. Kalleş saldırıyla ilgili açıklamada bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Devletimiz güçlüdür. Bu saldırılar milletimizi yıldırmaz. Bizim için artık saldırının faillerini yakalamaktan başka önemli bir görev yoktur" şeklinde konuştu.

ŞEHİDİN EVİNDE YAS VAR

Bu arada polis memuru Zekeriya Yurdakul'un şehit olduğu haberini alan Sarıyer'deki ailesi yasa büründü. Yurdakul'un şehit olduğunu duyan yakınları ve meslektaşları, Sarıyer Pınar Mahallesi'ndeki evinin önünde toplandı. Biri 4 yaşında, diğeri 6 aylık iki kız çocuğu babası olan Yurdakul'un, evine ve cadde üzerindeki binalara Türk bayrağı asıldığı görüldü. Yurdakul'un cenazesi, bugün Vatan Emniyet Binası önünde düzenlenecek törenden sonra memleketi Ankara'ya gönderilecek.



12 yıl önce