|

İletişime kepçe atan taşerona ceza kesilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye Bayırı'nda yapımı süren yol inşaatı sırasında çamura çöken kamyonu çıkarmaya çalışan kepçe tarafından İMKB'nin fiberoptik kablosunun kopartılmasının ardından yüklenici firmaya ceza uygulayacak.

Cihan
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 16:56 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
İletişime kepçe atan taşerona ceza kesilecek
İletişime kepçe atan taşerona ceza kesilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, olayın gece saat 02.00 sıralarında meydana geldiği, ancak sabaha kadar hiçbir görevliye haber verilmediği belirtildi. Açıklamada, "İstinye Park önündeki kavşak inşaatında çalışan Çakır Yapı 'ya ait bir hafriyat kamyonu saat 02.00 sıralarında çamura saplandı. Çamura batan kamyonu kurtarmak isteyen kepçe operatörünün dikkatsiz ve kontrolsüz bir şekilde toprağı derin kazması sonucu bölgede İMKB'nin de bağlantılarını sağlayan fiberoptik kablo koptu. Kablonun koptuğu sabaha kadar hiçbir kuruma ve yetkiliye bildirilmedi. Olay, borsanın faaliyete geçmesi ve sistemlerin çalışmaması üzerine anlaşıldı." denildi.

Yapımı süren yol inşaatının İstinye Park tarafından üstlenildiği belirtilen açıklamada, "Müteahhit firmanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile doğrudan bir ilişkisi bulunmamaktadır. Belediye, bölgede çalışmaların hızlı ve projeye uygun yapılmasını denetlemekle yükümlüdür. Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü, müteahhit firmaya ceza uygulayacaktır." ifadelerine yer verildi.

16 yıl önce