|

İlk hac kafilesi yarın yola çıkıyor

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek ilk hacı kafilesi, yarın yola çıkacak.

00:00 - 21/11/2006 Salı
Güncelleme: 16:07 - 21/11/2006 Salı
Yeni Şafak
İlk hac kafilesi yarın yola çıkıyor
İlk hac kafilesi yarın yola çıkıyor

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek ilk hacı kafilesi, yarın yola çıkacak.


Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yarın akşam Esenboğa Havalimanı'nda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy ve Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer'in katılımıyla uğurlama töreni düzenlenecek.


Törenin ardından Ankara 1. ve 2. kafile hacı adayları, saat 20. 50'de havaalanından hareket edecek.


Türkiye genelinde başkanlığın 296 kafilesi bulunuyor.


HAC ÇIKIŞLARI 18 HAVALİMANINDAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Öte yandan, Türk Hava Yolları (THY), 2006-2007 yılı hac sezonu nedeniyle özel hac programını, Türkiye'de 18 havaalanı üzerinden gerçekleştirmek üzere planladı.

THY seferleri, 22 Kasım 2006-25 Aralık 2006 tarihleri arasında gidiş, 3 Ocak 2007-3 Şubat 2007 tarihleri arasında dönüş olmak Cidde ve Medine havalimanları üzerinden gerçekleşecek.


Türkiye'den sefer yapılacak havalimanları; Adana, İzmir, Antalya, Kayseri, Dalaman, Diyarbakır, Erzurum, Ankara, Isparta, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Konya, Nevşehir, Samsun, Trabzon, Gaziantep, Van ve Bursa olarak belirlendi.


HAC'DA 5 BİN GÖREVLİ HİZMET VERECEK

Din görevlileri, kafile başkanları, karşılama ve yerleştirme görevlileri ile sağlık görevlilerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi, hac sırasında hizmet verecek.


Doktor, hemşire ve hasta bakıcılardan oluşan sağlık personeli, Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait Mekke ve Medine'de bulunan iki hastane ile çeşitli sağlık ocaklarında görev alacak. Ayrıca gezici sağlık ekipleri tarafından da hacılara hizmet verilecek.


17 yıl önce