|

Beyaz günler

Türkiye’nin iç ve batı bölgeleri, dün güne kar yağışıyla başladı. Mevsimin ilk karının düştüğü Antalya’nın Akseki ve Korkuteli ilçelerinde okullar tatil edilirken, birçok bölgede karayolu ulaşımı zorlukla yapılabildi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 25/11/2014 Salı
Diğer
Ege bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin batı ve güneyindeki yüksek kesimler, dün güne kar yağışıyla başladı. Bazı bölgelerde okulların tatil ettiren kar yağışı, Türkiye’nin batısını beyaz renge bürüdü. 

YILIN İLK KARI

Antalya’nın Akseki ve Korkuteli ilçelerine yılın ilk karı yağdı. Akseki ilçesinde iki gündür etkili olan soğuk havanın ardından bu sabaha karşı kar yağışı başladı. Kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Sabah uyanınca bembeyaz bir manzarayla karşılaşan çocuklar, kartopu oynadı. 

ZİNCİR YETMEDİ

Akseki’de ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Akseki-Seydişehir karayolu trafiğe kapandı. Sabah erken saatlerden itibaren başlayan ve merkezde 30 santimetreyi geçen kar yağışı, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. 

Kar nedeniyle Antalya’yı Konya’ya bağlayan bin 50 rakımlı Akseki-Seydişehir karayolu ile Akseki-İbradı karayolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri zincirli araçların bile geçmesine izin vermezken, araçlar bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirildi. İlçede ilk ve orta dereceli okullar da tatil edildi.

KARTOPU NEŞESİ

Burdur’da sabah başlayan kar yağışı nedeniyle kentin bazı bölgeleri beyaza büründü. Burdur’da mevsimin ilk karının yağması, en çok çocukları sevindirdi. Çocuklar, sokaklarda kar topu oynadı. Afyon'a da mevsimin ilk karı yağdı.
#Antalya
#Akseki
#kar
9 yıl önce