|

İllede arabam

Adana'da 16 yaşındaki çocuk babasından izin almadan otomobili alıp arkadaşlarıyla birlikte gezerken DSİ'ye ait sulama kanalına uçtu.

İha
00:00 - 22/12/2013 Pazar
Güncelleme: 00:33 - 23/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İllede arabam
İllede arabam

Adana'da 16 yaşındaki çocuk babasından izin almadan otomobili alıp arkadaşlarıyla birlikte gezerken DSİ'ye ait sulama kanalına uçunca otomobilin üzerine çıkıp kendi canını kurtarmak yerine otomobilini kurtarma telaşına düştü.

Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Kıyıboyu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre M. B. (16), babası Ahmet Ballı'ya ait 01 UE 982 plakalı otomobili izinsiz aldı. Çocuk daha sonra aynı yaşlardaki arkadaşları E.Ö. ve M.Ö.'yü arayıp yanına çağırdı. Çocuk iki arkadaşını babasının otomobilini bindirerek gezmeye başladılar. M.B., Gürselpaşa Mahallesi Kıyı Boyu Caddesi'nde otomobili süratli bir şekilde sürerken direksiyon hâkimiyetine kaybetti ve demir korkulukları da DSİ'ye ait kanala uçtu.

Yüzme bilmeyen üç genç otomobilin camının kırılması sonucu güçlükle aracın tavanına çıkıp oturdu. Durumu gören vatandaşlar hemen polisi aradı. Bu sırada olay yerine de 112 Acil Servis ve CANKUR ekipleri sevk edildi. Aracın üzerinde kurtarılmayı bekleyen üç genç kazanın nasıl olduğunu tartışmaya başladı. Birbirlerine sinirlenen üç genci polisler sakinleştirmeye çalıştı. M.B. otomobil zarar gördüğü için "şimdi ben ne yapacağım babama ne diyeceğim" diyerek sinirlendi. M.B.'yı arkadaşları, "aracın sigortası yok mu, neden dert ediyorsun" diye sakinleştirmeye çalıştı. M.B. kendisini kurtarmaya gelen ekiplere, "Beni değil babamın otomobilin kurtarın, bizde hiçbir şey yok" diye tepki gösterdi. Bu arada çocuğun isteği üzerine vinç gelerek otomobili kurtarmak istedi. M.B. otomobil kurtarmadan kendisinin kıyıya çıkmayacağını söyledi. Bunun üzerine vinç görevlisi halatın üzerine oturarak kanalda bulunan otomobilin üzerine gelmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. M.B. görevli gelince arkadaşlarıyla birlikte kanaldan itfaiye ile kurtarıldı.

Kurtarma çalışmasını ise meraklı vatandaşlar film izler gibi izledi.

10 yıl önce