|

İmam Hatip protestosu zorbalığa dönüştü

HAMDİ KOÇOĞLU / İSTANBUL
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:31 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İmam Hatip protestosu zorbalığa dönüştü
İmam Hatip protestosu zorbalığa dönüştü

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi''nde önceki gün başlayan İmam Hatip karşıtı protestolar dün de devam etti. Okulun bahçesinde toplanan imam hatip karşıtları, Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu''nun Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu''na misafir statüsünde taşınmasına karşı çıkıyor. Ortaokul çağındaki çocukların yanında düdük çalarak ''okula giremezsiniz'' sloganları atan eylemciler, velilerin tepkisini çekti. Eylemcilere gösterdiği sert tepkinin yer aldığı video ile sosyal medyada gündem olan öğrenci velisi Bedrettin Akyıldız, ''Bir kızım ve torunum İmam hatipte okuyor. Bu ülkede hukuk var adalet var. Kimse çocuklarımıza ''okula giremezsiniz'' diyemez. Yapılanları tasvip etmek mümkün değildir''' dedi.

CHP''LİLER ŞAŞIRTMADI

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı''nın da destek verdiği eylemciler düdük çalarak İstiklal Marşı''nın okunmasını engelleyip, okul bahçesindeki İmam hatipli çocukların ailelerine sataştı. Okul içerisinde eylem yapan bazı kişiler ise küçük yaştaki çocukları, ellerine pankart vererek eyleme zorladı. Veli İbrahim Tekdal, ''Çocuğum akşam evde bana, ''baba bunlar yine gelecek mi?'' diye sordu. Yaşadığı şoktan dolayı okula bile gelmek istemedi. Bu eylemler bilinçli yapılıyor.'' diye konuştu.

OKULU MAHALLELİ İSTEDİ

Muhtar Soner Eker, İmam hatip okulunun mahalle sakinlerinin talebi olduğunu belirtti. Eker, ''Okul içerisinde 53 Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu, 12 tane ise İmam hatip okulu dersliği var. Geçici olarak burada eğitim verecek. Uzak semtlere servis sıkıntısı olduğundan veliler kendi mahallelerinde okutmak istedi'' ifadelerine yer verdi.


10 yıl önce