|

İnfazı parmak izi aydınlattı

İstinye’de Ali Ekber Akgün’ün Bentley marka lüks otomobilinde infaz edilmesinin ardındaki sır perdesi aralandı. Polis, saldırıda kullanılan araçta bırakılan ameliyat eldivenindeki parmak izi sayesinde tetikçi N.G. ile şoför Ş.A.’ya ulaştı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:54 - 27/01/2015 Salı
Yeni Şafak
İstanbul-İstinye’de Bentley marka lüks otomobiliyle kırmızı ışıkta beklerken kurşun yağmuruna tutularak öldürülen Ali Ekber Akgün’ün katillerini, eldivendeki parmak izi ele verdi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 24 Aralık’ta gerçekleşen kanlı infazın ardından başlattığı geniş çaplı soruşturmada, olayda kullanılan otomobile ulaşmayı başardı. Araçta yapılan detaylı aramalarda 1 adet kullanılmış ameliyat eldiveni bulundu.

TETİKÇİNİN SUÇ DOSYASI KABARIK

Eldivende yapılan parmak izi taramasında tetikçilerden birine ait parmak izi tespit edildi. Çok sayıda suçtan sabıkası bulanan tetikçinin kimliği, olaydan 2 gün sonra belirlendi.Azmettiricilerin de tespit edilmesi için tetikçi N.G. ile otomobili kullanan Ş.A. uzun süre teknik ve fiziki takibe alındı. Polis, yaklaşık 1 ay süren takip sonucunda zanlıların yurtdışı bağlantılarıyla ilgili önemli ipuçlarına ulaştı. 

2 KENTTE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Düzenlenen eş zamanlı operasyonda tetikçi N.G İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde, şoför N.G. ise Ankara’da yakalandı. İki şüphelinin, hırsızlık, uyuşturucu, yağma ve gasp gibi olaylardan 12 şuç kaydının olduğu ortaya çıktı. Olayla bağlantıları olduğu öne sürülen, cinayete yardım ve yataklıkla suçlanan 4 kişi de İstanbul’da gözaltına alındı. 

10 GÜN BOYUNCA KEŞİF YAPMIŞLAR

Polis incelemesinde, N.G ve Ş.A’nın saldırıdan 10 gün önce İstinye civarında keşif yaptıkları, olaydan sonra da ortalama 3 günde bir telefon ve sim kartı ile sık sık adres değiştirdikleri belirlendi. Saldırı esnasında yüzlerini gizleme ihtiyacı hissetmeyen zanlıların, sık sık telefon ve adres değiştirdiği belirlendi. Azmettiricilere yönelik çalışmalar devam ederken, zanlıların infaz talimatını yurtdışından talimat almış olma ihtimali araştırılıyor. Ödürülen Ali Ekber Akgün’ün, ünlü uyuşturucu baronu Hollandalı Dino Soerel’in ölüm listesinde olduğu iddia edilmiştti. 

2 şüpheli cezaevinde 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü serbest bırakıldı.  N.G ve Ş.A ise savcının talebi üzerine tutuklanarak cezaevine yollandı.

#Bentley
#Ali Ekber Akgün
#İstinye
9 yıl önce