|

İnfazları anlatan tanık kalmadı

Diyarbakır
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:46 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
İnfazları anlatan tanık kalmadı
İnfazları anlatan tanık kalmadı

Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ve eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın faili meçhul cinayetlerini anlatan gizli tanıklar 'Tükenmez kalem' ve 'Sokak lambası'ndan sonra tanık Mehmet Nuri Binzet de ifadesini geri çekti.

Sanıklardan korucu başı ve eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın kardeşi hükümlü Binzet, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dilekçede, küçük yaşta kendisini okutmayıp köy korucusu yapan ailesine ve silah altına alınmasına onay verdiği için de Albay Cemal Temizöz'e karşı nefret duygusu beslediğini anlattı. Aile bireyleri ve Albay Temizöz hakkında abartılı ifadelerde bulunduğunu belirten Binzet, değişik ağızlardan duyduğu birçok olayı toparlayarak, sanıkların üzerine attığını iddia etti.

SORGU ODALARINI ANLATMIŞTI

İddianame, Temizöz'ün 1993 yılında Cizre'de 'terörle mücadele ediliyor' görüntüsü altında 'korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan oluşan bir grup oluşturduğu' belirtiliyor. İddianamede iki gizli tanık ve Binzet'in faili meçhul cinayetleri ayrıntılarıyla anlattığı ifadeleri de yeralıyor. Tanık Binzet, ifadesinde, ağabeyi Kamil Atağ'a ait Cudi Mahallesi'ndeki evin alt katına sorgu odaları yapıldığını, o yıllarda buraya terör örgütü PKK'ya yardım ettiği düşünülen kişilerin getirilip sorgulanarak öldürüldüğünü anlatmıştı.


15 yıl önce