|

İngiliz papazı

DHKP/C'ye üye olduğu gerekçesiyle tutuklanan İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'nin, uzun yıllar papazlık yaptığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:16 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kaczynski, Avrupa'da Türk ailelerinin çocuklarını hedef alan misyonerlik çalışmaları yapmış. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 52 yaşındaki İngiliz vatandaşı Stephen Shah Kaczynski'ye ilişkin ayrıntılara ulaşıldı. Kaczynski'nin bazı Avrupa ülkelerinde uzun yıllar papazlık yaptığı, bu sırada da başta Türk ailelerinin Müslüman çocukları olmak üzere gençleri Hristiyanlığa kazandırmak için çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde terör örgütü DHKP/C eylemlerine de katıldığı belirlenen Kaczynski'nin, Türkçe dahil 5 yabancı dil bildiği kaydedildi. Kaczynski'nin, Türkiye'ye çok sık geldiği ve örgütün güvenilir bir kuryesi olduğu kaydedildi.



Çağlayan saldırısı talimatını getirdi


Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik saldırının talimatını da Kaczynski'nin getirdiği iddia edildi. İstanbul polisi, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği saldırının talimatını yurt dışından Kaczynski'in getirdiğine dair önemli delillere ulaşıldı. Sık sık Türkiye'ye gelerek örgütle ilişkiye geçen Kaczynski'nin Çağlayan adliyesine yapılan saldırının emrini veren örgütün sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin'le de Yunanistan'da irtibat kurduğu belirlendi.




#Stephen Shah Kaczynski
#dhkpc
#Türk ailelerinin Müslüman çocukları
9 yıl önce