|

İnovasyonda ilk fikirler İzmir’den

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenecek ‘Türkiye İnovasyon Haftası’ İzmir’den başlıyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’ün ev sahipliğinde yapılan toplantıyla, ‘İnovasyon Haftası-İzmir 2015’ etkinlik programı açıklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:21 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2015 Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri 19-20 Mart 2015 tarihlerinde Ege İhracatçı Birliklerinin ev sahipliğinde İzmir’de başlayacak. ‘İnovasyon Haftası-İzmir 2015’ programı Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Bölgesi üniversiteleri, iş adamları ve bu yıl etkinliklere partner ülke olarak katılan İsviçre’nin İzmir Fahri Konsolosu Hasan Umur’un katılımıyla açıklandı. 


YENİLİKÇİ PROJELER SUNULACAK

İzmir etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü birçok isim İzmir’e gelerek bilgi ve deneyimlerini inovasyon meraklıları ile paylaşılırken; yenilikçi birçok proje de sunulacak. Ayrıca inovasyon, teknoloji, tasarım, internet ve mobil dünya, akıllı kentler, sinema, Türk iş dünyası, kariyer başlıkları altında, yerli ve yabancı konuşmacılar eşliğinde konferans, panel, sunum ve paralel etkinlikleri gerçekleştirilecek.  

BU YIL YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk toplantıda yaptığı konuşmada “Bugün burada, ülkemizin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artırmak ve 2023 yılı için belirlediğimiz 500 milyar dolar ihracat hedefine bir adım daha yaklaşmak amacıyla bir araya geldik. Geçtiğimiz yıl 5 bin civarında katılımın olduğu etkinliğimize bu yıl daha fazla sayıda ziyaretçi ve katılımcı bekliyoruz. Geçen yıl Ankara-Gaziantep ve son olarak İstanbul’daki ana etkinlikle toplamda 58 bin katılımcıya ulaştık. Bu sene daha yoğun bir ilgi bekliyoruz.” dedi. 

İleri teknoloji ve katma değerli üretim

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin 2023 hedefleri arasında yer alan 500 milyar dolarlık ihracat bizim direkt ilgi alanımızı oluşturuyor. İhracat, ülkenin kalkınma ve refah seviyesini yükseltirken, üretim ve istihdamı artıracak en önemli yol. Hedefe ulaşmak için ise ileri teknoloji ve katma değerli üretimi artırmamız gerekiyor. Bugün 1,60 dolar olan ihracat/kilogram değerini 3 dolara çıkarmalıyız” dedi.

#TİM
#Mehmet Büyükekşi
#Sabri Ünlütürk
9 yıl önce