|

İntihardan sorumlu tutulan Atalay EPDK'ya aday

2012 yılında intihar eden Beypınarlılar AŞ. firmasının sahibi Hüseyin Aktaş'ın ardından bıraktığı mektup çok konuşulmuştu. Aktaş'ın "ölümümden sorumludur" diye suçladığı BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yönetim kurulu üyeliğine aday oldu.

Yeni Şafak
18:19 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:30 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Skandal olaylarla gündeme gelen BEDAŞ'ın Genel Müdürü Abdullah Atalay'ın EPDK Yönetim Kurulu Üyeliğine aday olması şaşkınlığa neden oldu. Atalay'ın adı 2012 yılında bir intihar olayında gündeme gelmişti. 10 yıl boyunca BEDAŞ'a taşeron firma olarak hizmet veren Beypınarlılar AŞ firmasının sahibi Hüseyin Aktaş intihar ederken bıraktığı notta Abdullah Atalay'ı suçlamıştı. Atalay'ın Aktaş'a ve firmasına baskı uyguladığı kazandığı ihaleyi yapamaz hale getirdiği iddia edilmişti.



"Bizi yok ettin git Kamil'le çalış"


2012 yılında Beypınarlılar firması sahibi 45 yaşındaki Hüseyin Aktaş, Kâğıthane'deki BEDAŞ'a ait garajın parkında uzun süre telefonla görüştükten sonra aniden silahını başına dayayarak intihar etti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Florance Nightingale Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Aktaş, ardında bir intihar mektubu bırakmıştı. Aktaş intihar mektubunda şu sözlere yer verdi: “Bütün sorumlular Avni Doğan ile Abdullah Atalay'dır. Bunlardan hesap sormazlarsa bu devletin Allah belasını versin. Bir çetenin sözüyle bizi yok ettin. Git Kamil Kartalla çalış bundan sonra”



Üç isimden biriydi


Hüseyin Aktaş'ın geride bıraktığı intihar notunda adı geçen isimler BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay ve Genel Müdür Yardımcısı Avni Doğan ve Enerji Sen Sendikası Başkanı Kamil Kartal. Aynı isimler o dönemden bugüne ülkenin enerji sektöründe çalışmaya devam etti. BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, kurum özelleştirilene kadar BEDAŞ Genel Müdürlüğü yapmaya devam etti. Atalay'ın isminin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Yönetim Kurulu Üyelisi olacaklar arasında geçmesi dikkat çekti.



Ailesi Yeni Şafak'a teşekkür mektubu yollamıştı


BEDAŞ'tan kazandığı ihale sonrası yaşadığı baskılara dayanamadığını belirten Aktaş ailesi, intiharın olduğu dönem yaptığı haberler nedeniyle Yeni Şafak'a teşekkür mektubu yollamıştı. Hüseyin Aktaş'ın kızı Merve Aktaş o dönem gazetemize yolladığı mektupta, “Kimse günahsızların sırtından ekmek yemesin' ifadelerine yer vermişti.



#BEDAŞ
#Abdullah Atalay
#EPDK
9 yıl önce