|

İptal edilmeyen sınavla sızdılar

2010 KPSS’de soru hırsızlığı nedeniyle Eğitim Bilimleri sınavı iptal edilirken, paralel örgüt mensuplarının iptal edilmeyen Genel Kültür- Genel Yetenek sınavıyla devlet kurumlarına sızdığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 23:37 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

2010 KPSS'de soru hırsızlığıyla gündeme gelen paralel çetenin, iptal edilmeyen Genel Kültür- Genel Yetenek sınavıyla devlet kadrolarına yuvalandığı, dolayısıyla Eğitim Bilimleri sınavının iptal edilmesinin sonucu değiştirmediği belirtildi. Kopyacıların KPSS-3 memurluk puanlarıyla ilk atamada memur olarak devlet kurumlarına yerleştiğini anlatan KPSS mağduru Fatih Tatar, “Eğitim Bilimleri sınavının iptal edilmesinin pek bir anlamı yoktu. Zaten soruları çalanlar, iptal edilmeyen sınav sonuçlarına göre yerleştirildi” dedi. 2010 KPSS'de soru hırsızlığı nedeniyle mağdur olan pek çok vatandaş Genel Kültür-Genel Yetenek sınavının iptal edilmesini istiyor. Malatya İnönü Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılında KPSS'ye giren ve 84.904 puan alan Fatih Tatar, aldığı puanla TÜİK'e atanmayı beklerken kopyacıların ful çekmesi nedeniyle atanamadığını belirtti.



DERSLERİ ZAR ZOR GEÇTİ AMA KPSS'DE FUL ÇEKTİ


“Soruları çalanlar, iptal edilmeyen sınav sonuçlarına göre yerleştirildi” diyen Tatar, Genel Kültür- Genel Yetenek sınavının da Eğitim Bilimleri sınavı gibi iptal olması gerektiğini söyledi. İnönü Üniversitesi'nde aynı sınıfta okuduğu bir arkadaşının Malatya'daki Gülen Cemaati'ne ait HÜGEM Dershanesi'nde matematik dersi aldığını belirten Tatar, “Biz o arkadaşla Elazığ Fırat Üniversitesi'nde tezsiz yüksek lisans yaptık. KPSS'de Eğitim Bilimleri sınavında olan derslerin aynısını, formasyon dersleri olarak alıyorduk. Bu arkadaş yüksek lisansta eğitim derslerini zar zor geçerken, 2010 KPSS'de 120 sorudan 119'unu doğru yaparak, Türkiye'de ilk 200 kişi arasına girdi. Sınav sonucunu gördüğümde şok oldum” diye açıkladı. Genel Kültür- Genel Yetenek soruları hesaplanarak elde edilen KPSS-3 puanı öğretmenlik hariç tüm kamu kurumlarına memur ataması yapılan puan türü olması açısından önem taşıyor.


#Gülen Cemaati
#hügem dershanesi
#kpss
9 yıl önce