|

Iraklı hastalar Türkiye'de tedavi altına alındı

Bir hastanedeki yanlış uygulama sonucu gözlerinde rahatsızlık oluşan ve tedavileri için Ankara'ya getirilen 30 hasta doktor kontrolünden geçti

Aa
00:00 - 9/04/2013 Salı
Güncelleme: 23:38 - 9/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Iraklı hastalar Türkiye'de tedavi altına alındı
Iraklı hastalar Türkiye'de tedavi altına alındı

Irak'ın Erbil şehrindeki bir hastanede yapılan yanlış uygulama sonucu gözlerinde rahatsızlık oluşan 30 kişi, tedavileri için aileleriyle Ankara'ya getirildi.

Iraklı hastaların muayene edildiği TOBB ETÜ Hastanesi'nin başhekimi Prof. Dr. Necati Çanakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kişilerin tamamına yakınında "Endoftalmi' denilen göz içi enfeksiyonu görüldüğünü söyledi.

Çanakçı, enfeksiyonun herhangi bir sebeple oluşabileceğini ve hastane kaynaklı olmadığını belirtti.

Hastaların ayakta tedavi edilebileceklerine değinen Çanakçı, "Tedavi edilmeyecek bir enfeksiyon değil. Burada tedavilerin yapacağız, bize güvenip gelmişler, o da önemli. Sayın Neçirvan Barzani de hastanemize ziyaret etmişti. Belki bu ziyaretinde gördüklerine güvenip gönderdi bize onları" dedi.

Çanakçı, tedavi sürecinin tam olarak kestirilemeyeceğini ancak en az 72 saat süreceğini dile getirerek, "Enfeksiyonla ilgili kültür örneği alarak, tedaviyi buna göre planlayacağız" diye konuştu.

Hastaların bir bölümünün tedavilerinin planlanmasının ardından otellerine gönderildiğini belirten Çanakçı, hastaların durumlarıyla ilgili yarın daha sağlıklı bilgi verilebileceğini bildirdi.

Hastalardan 80 yaşındaki Beşir Şakir ise gözüne vurulan bir iğnenin ardından rahatsızlığının arttığını kaydetti.


11 yıl önce