|

Irkçılık pastasından pay kapma yarışı var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün Almanya yakalanıp Türkiye’ye iade edilmesini istediklerini ve buna ilişkin Berlin’e resmi nota verdiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:51 - 17/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Öksüz’e ilişkin iddiaları resmi kaynaklardan öğrenmek istediklerini dile getiren Çavuşoğlu, TRT Haber’de katıldığı programda Türkiye-Almanya arasında süren gerilime de değindi. Bazı tutuklular üzerinden Almanya’da Türkiye karşıtı kampanya başlatıldığına işaret eden Çavuşoğlu, bu kampanyanın içinde ırkçılık, İslamofobi, göçmen karşıtlığının da olduğunu ve bunun da medya ve siyasetçiler tarafından pompalandığını vurguladı. Türkiye’de bir seçime giderken herhangi bir ülkenin iç siyaset malzemesi yapılmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, Almanya veya Avusturya gibi başka ülkelerde ise Türkiye karşıtlığının iç siyaset malzemesi haline getirildiğini kaydetti. Kendilerinin dostça adımlarına karşı taraftan aynı cevabı alamadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTEMEYİZ

“Irkçılık var, İslam düşmanlığı artıyor. Kendi ülkelerinde ırkçılık tavan yapıyor. Irkçı partiler güç kazanıyor. Burada bir ‘ırkçılık pastası’ var, o pastadan herkes pay almaya çalışıyor. O pastadan pay alabilmek için bu yollara tevessül ediyor. Yani esas yanlışlık burada. Türkiye’nin Almanya’da 3,5 milyondan fazla vatandaşı bulunuyor. Bu ülkenin kötülüğünü istemeyiz. Almanya da Türkiye kadar güvenilir bir dost bulamaz. Avrupa Birliği de zaman zaman Almanya gibi Türkiye’yi tehdit ediyor. Bu işler tehdit ve şantajla yürümez. 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve arkasından ilan edilen OHAL’den sonra AB ilişkilerde soğuk bir hava estirmeye çalıştı. Türkiye kolay bir süreç yaşamadı. FETÖ’ya karşı tedbir almak durumundayız. Aynı anda PKK, DHKP-C ve YPG gibi terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Türkiye AB’ye üye olmak için samimi çaba sarf ediyor ancak Avrupa’daki ırkçılık, İslam düşmanlığı, genişleme korkusu gibi akımlar düzelmediği sürece Türkiye-AB ilişkilerinde istenilen mesafe kat edilemeyecek. Kararınızı verin, ya birlikte yola ivme kazandırarak devam edelim ya da istemiyorsanız açıkça konuşun.”

#Türkiye
#ABD
#Mevlut Çavuşoğlu
7 yıl önce