|

İşadamı Zorlu ölümden döndü

İşadamı Ahmet Nazif Zorlu’nun da aralarıda bulunduğu 8 kişiyi taşıyan helikopter, motorda yaşanan arıza nedeniyle 10 metre yüksekten sert iniş yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:18 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Aydın'ın Karacasu İlçesinde Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun da içinde bulunduğu helikopter, teknik arıza nedeniyle zorunlu ve sert iniş yaptı. Kaza dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Zorlu Grubu'na ait Bell- 430 tipi helikopter işadamı Zorlu ve eşi Zülal ile hafta sonunu birlikte geçirdiği beyin cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan arabacak'ı İstanbul'a götürmek için Göcek'teki Zeytin Adası'ndan havalandı.



Kısa bir yolculuğun ardından helikopter Aydın semalarına geldiğinde motorların biri arızalandı.



SERT İNİŞ YAPTI


Yaşanan arıza nedeniyle pilotlar Akın Yağmurlu ve Gülten Karaçay Sırma Su Tesisleri pistine inişe geçti. Piste yaklaşıldığı sırada kontrolden çıkan helikopter, 10 metre yükseklikten sert iniş yaptı. Kazada helikopterde bulunanlardan yaralanan olmadığı ancak iniş sırasında sarsılan Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan Karabacak'ın kontrol amaçlı olarak hastaneye götürüldüğü ve kontrolden sonra taburcu edildiği açıklandı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız da kazada yaralanan olmadığını doğruladı.


#Ahmet Nazif Zorlu
#helikopter
#iniş
9 yıl önce