|

IŞİD bir adım ötemizde

Geçtiğimiz günlerde ülkelerinden kaçan Suriyeli sığınmacıların barınması için sınırın sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar Dostluk Parkı'na yapılan çadırkent, sınırı aşan mermilerin ardından boşaltıldı. Çadırlarda kalan Suriyeliler daha güvenli olduğu için Suruç'taki YİBO ile diğer resmi kurumlara gönderilirken, Suriyeli sığınmacıların boşalttığı çadırlara, dün geceden itibaren bölgedeki askerlerin yerleştiği görüldü.

Cihat Arpacık
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:17 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
IŞİD bir adım  ötemizde
IŞİD bir adım ötemizde

IŞİD, Kobani'ye üç koldan saldırıyor. Çatışmalar stratejik önemdeki Zorafa tepesi çevresinde yoğunlaştı. IŞİD, tepeyi almak için ağır silah ve havan toplarıyla YPG mevzilerini vurdu. YPG, tepeyi kaptırmamak için direniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır birliklerinin teyakkuz durumu ise devam ediyor. Dünkü çatışmalar, sınırın dibine kadar ulaştı. Bunun üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır hattındaki güvenlik tedbirlerini arttırdı. Birlikler tam teyakkuza geçti. Zorafa bölgesindeki çatışmaların Türkiye güvenliğini etkilemesi üzerine Türk askerlerinin zaman zaman uyarı atışı açtığı gözleniyor.

HAVA HAREKATI YETERSİZ

IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar dün şiddetlendi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin geçen hafta Kobani çevresini bombalamasının ardından batı tarafındaki köyleri boşaltan IŞİD, dün şehre yönelik yeni bir harekat başlattı. Doğudan Kızıkan Köyü'ne kadar ilerleyen IŞİD, dün saldırılarını Kobani'nin güneyinde bulunan Şeran Köyü'ne kaydırdı. IŞİD militanları aynı zamanda, Türkiye sınırının hemen karşısındaki Zorafa tepesindeki bazı mevzileri de ele geçirdi.

ZORAFA STRATEJİK ÖNEMDE

IŞİD'in almaya çalıştığı, YGP'nin ise koruduğu Zorafa tepesi, stratejik öneme sahip. Eğer IŞİD bu tepeyi ele geçirirse Kobani'ye kadar büyük bir engelle karşılaşmadan ilerleyebilecek. IŞİD'in Kobani merkezine girme ihtimaline karşı YPG hazırlık başlattı. Bölgedeki kaynaklar, YPG'nin şehir savaşına hazırlandığını bildirdi. Eğer IŞİD Zorafa tepesini de aşarak Kobani merkeze ilerlerse kent içinde şiddetli çatışmaların yaşanacağı ifade ediliyor.

9 yıl önce