|

IŞiD brifingi

Bağdat ve Erbil’e gidecek olan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, IŞİD’le mücadele konusunda brifing alacak. 2 günlük ziyarette Nisan ayı içinde yapılması planlanan Büyük Ninova (Musul) operasyonunun detayları paylaşılacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 22:11 - 2/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Ordusunu yeniden yapılandırma hazırlığı başlatan ve IŞİD’e yönelik büyük çaplı operasyon hazırlıkları için Koalisyon güçlerinden destek isteyen Irak’a gidecek. Bakan Yılmaz Bağdat temaslarının hemen sonrasında ise Erbil’e geçecek. 2 gün sürecek olan Bağdat ve Erbil temasları çerçevesinde Merkezi Irak Yönetimi ve Kürt Yönetimi'nin Ankara’dan ‘Askeri lojistik’, ‘Askeri Eğitim’, “Hava gücü istihbaratı” konularının başta olduğu 12 başlıktan oluşan isteklerinin olacağı bildirdi.   

BAĞDAT İLE BAŞLATACAK

Ulusal sınırlarının üçte birini terör örgütü IŞİD’e kaptıran ve geçtiğimiz Haziran ayından buyana terör örgütüne yönelik operasyonlarda yetersiz kalan Irak’a yarın gidecek olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın temaslarına Bağdat’tan başlayacak. Irak Genelkurmay Başkanı, Irak Savunma Bakanı ve Irak Başbakanı ile görüşmesi planlanan Yılmaz’a Merkezi yönetim tarafından geçtiğimiz haziran ayından bu yana IŞİD ile mücadele gelinen nokta anlatılacak. IŞİD ve El Kaide ile mücadelede yetersiz kalan Bağdat, ‘Askeri lojistik’, ‘Askeri Eğitim’, “Hava gücü istihbaratı” konularının başta olduğu 12 başlıktan oluşan isteklerini Bakan Yılmaz’a iletecek.

NİNOVA OPERASYONU MASADA

Iraklı yetkililer, Bakan Yılmaz'a terör örgütü İŞID’in kontrolünde bulunan Irak’ın en büyük ikinci kenti Ninova’nın (Musul) terör örgütünün elinden alınması için başlattığı hazırlıkları anlatacak. Koalisyon güçlerinin de Havadan destek vermesi beklenen operasyon için Irak Milli ordusundaki yeniden yapılmanın hızlandırılması için Bağdat, Bakan Yılmaz’dan destek isteyecek.  

ZİYARETİN SON DURAĞI ERBİL

Yılmaz’ın Erbil ziyaretinde de Bölge Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesi planlanıyor.Erbil temaslarında Bağdat’ta olduğu gibi IŞİD ile mücadelede gelinen son nokta anlatılacak. Ayrıca, Kürt yönetimi terör örgütleri ile mücadeledeki beklentilerini Bakan Yılmaz’a iletecek.

ULUSAL ÇIKARA GÖRE DEĞERLENDİRİLİR

Bakan Yılmaz, Musul’u IŞİD’den kurtarmak için düzenlenecek operasyona Türkiye’nin de destek vereceği iddialarıyla ilgili, ‘Türkiye, IŞİD’e karşı koalisyonun bir üyesidir.  Ulusal çıkarlar gözönüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir” dedi.

Üzerimize düşen görevi yapacağız

Yılmaz, “ABD ile eğit-donat imzalandı. Durum nedir, biz nerede eğiteceğiz, nerede donatacağız?” sorusuna cevap verirken, “ABD ile Türkiye, ortak bir komisyon kuracak. Bu komisyonda kimlerin eğitileceği belirtilecek, bu belirtilen kişilere, Kırıkkale yakınlarındaki birlikte eğitim verilecek” diye konuştu.

KARA HAREKATI SORULDU

“ABD’de konuşulan bir şey var, Türk askerinin direk karadan girmesi. Böyle bir seçenek gelirse Türk askeri karadan Irak’a girer mi?” sorusu üzerine Bakan Yılmaz, “Sayın Başbakanımız ne demişti. ‘Diğerleri kendi üzerine düşeni yaparsa Türkiye de üzerine düşeni yapmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.
#İsmet Yılmaz
#IŞİD
#Erbil
9 yıl önce