|

IŞİD'in elinden kurtulan polis o günleri böyle anlattı

IŞİD'in elinde rehin bulunan Musul Konsolosluğu personelinden Özel Harekat Polisi Yaşar Dalkılıç, yaşadığı zor günleri anlattı.

İha
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:11 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
IŞİD'in elinden kurtulan polis o günleri böyle anl
IŞİD'in elinden kurtulan polis o günleri böyle anl

IŞİD'in elinde rehin bulunan Musul Konsolosluğu personelinden Özel Harekat Polisi Yaşar Dalkılıç, yaşadığı zor günleri şöyle anlattı:

"Zor günlerdi. Hepimizin kafasına silah dayandı. 25-30 metre yakınımızda bombalar patladı. Kulaklarımız hâla çınlıyor. Bodrum katlarında sığınaklarda tutulduk. Dışarıda olan hiçbir şeyden haberimiz yoktu. En çok gökyüzünü özledik."

İzmir'in Karabağlar ilçesinde oturan Yaşar Dalkılıç, ailesine kavuşmanın sevincini kelimelerle anlatamadığını belirterek şunları söyledi:

"Sözün bitiği yer mi başladığı yer mi hayat yeniden başladı. Bize yardım eden devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Geleceğimize inanıyorduk ve geldik. Çok yorulduk. Yapacak hiçbir şeyimiz yoktu. Allah'a yalvardık, dua ettik. Hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız hepsi uğraştılar bizim için. Onlara da ülkemize de dua ettik. Hiçbir zaman ölüm aklımıza gelmedi. En çok çileyi aslında ailemiz çekti, Türkiye çekti. Biz çok sıkıntılar çektik ama neticede biz bir kişiyiz siz 75 milyonsunuz. Sözün bittiği yer, diyecek hiçbir şey bulamıyoruz. 1 Ağustos'ta bir bombardıman oldu, çok büyük tehlike atlattık. Enkaz üstüme düştü kafamda ufak tefek yaralanmalar oldu. 25-30 metre yakınımızı uçaklar bombaladı. Kulaklarımız hâla çınlıyor. Kendimize gelemedik hâla. Ama iyiyiz çok şükür, geldiğimize şükrediyoruz."

Zulme maruz kalmadıklarını ifade eden Dalkılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Özgürlüğünüzden alıkoyuluyorsunuz. Hiçbir imkanınız yok. Hepimizin kafasına silah dayandı. Bizi rehin alırken silah dayadılar. Ama rabbime şükürler olsun devletimizin çabalarıyla, Allah dualarımızı kabul etti geldik. Bize her zaman sizi serbest bırakacağız diyorlardı. Ama biz artık onların sözüne inanmıyorduk. Çünkü her seferinde yıkılmak bize çok acı geliyordu. Dışarıda olan hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Biz gökyüzünü özledik. Devamlı sığınaklarda, bodrum katlarındaydık. Halimiz iyiydi de kötüydü de. Anlatılacak bir durum değil, yaşamak lazım."

Dalkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hac sözünü aldıklarını ve seneye ailesiyle hacca gideceğini sözlerine ekledi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Yaşar Dalkılıç'ın annesi ise, 'Devletimiz, milletimiz sağolsun. Şükür beni Allah'ım yavruma kavuşturdu. Tüm analar yavrusuna kavuşsun' dedi.


10 yıl önce