|

İslamofobi endüstriye dönüştü

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Temas Grubu'nun hazırladığı “iyi niyet mektubu”nu kamuoyuyla paylaştı. Mektupta, İslam dünyasındaki çatışmaların İslam algısını tahrip ettiğine ve İslamofobi'nin endüstriye dönüştüğüne dikkat çekildi

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:02 - 27/01/2015 Salı
Diğer
Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu”nun İslam bilginlerine, dini müesseslerin başındaki insanlara, alimlere ve devlet adamlarına iyi niyet mektubu gönderdi. Mektubun içeriğini Diyanet Başkanı Mehmet Görmez, heyetin “Ankara Buluşması” kapsamında düzenlenen toplantıda açıkladı. 

İLK MEKTUP ERDOĞAN'A 

Grup üyeleriyle mektubu kaleme aldıklarını ifade eden Görmez, “Bu mektup belki ülkelere ziyaret esnasında ülkelerin şartlarını da dikkate alarak birtakım ilaveler ve eksiltmelerle değişebilecek ama ana teması değişmeyecek” dedi. Görmez mektubu ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na takdim ettiklerini söyledi. 

ACIMASIZ PROPAGANDA

Filistin ve Suriye sorunu olmak üzere Müslüman toplumlardaki iç çekişmelerin giderek şiddet ve çatışma eğilimini artırdığı vurgulanan mektupta, şunlar kaydedildi:  “Bugün bir endüstriye dönüşen İslamofobi, İslam dünyasındaki çatışmaları ve yaşanan manzaraları gösterip Müslümanlar aleyhine acımasız bir propaganda yaparak İslam ile ilgili korkuyu yüreklere salmaya çalışıyor. 

MÜSLÜMANLARIN TAMAMINI ETKİLİYOR

Adam öldürmeler, intihar saldırıları, masum insanları kaçırmalar, camileri bombalamalar, kutsal mekanları tahrip etmeler ve milyonları yerlerinden yurtlarından etmeler sadece buradaki insanları etkilemekle kalmıyor, İslam algısını tahrip ediyor ve tüm dünyadaki Müslümanların başlarını öne eğdiriyor. Bugün artık mezhebi farklılıklar üzerinde konuşma günü değildir. Dünyanın her tarafında kan gövdeyi götürürken insanların oturup mezhep ihtilafları içerisinde olmaları tahayyül edilemez”

Peygamberimiz'i örnek alın

Heyetin  aldığı kararlarda, evrensel olarak birlikte yaşamanın ahlaki kurallarının dini bir hassasiyetle ortaya konulduğunun görülebileceğini dile getiren Görmez, “Bugün her türlü yerel ve mezhebi farklılıklarımızdan arınarak İslam'ın kardeşliğiyle yeniden kardeş olma günüdür. Bugün aradığımız vahdettir, uhuvettir, muhabbettir. Özlediğimiz sadece ve sadece hakkın, hukukun ve adaletin temel ilkeleriyle istikbali inşa etme günüdür” diye konuştu.  “İslam dünyasında yaşanan acı tabloları, İslam ile özdeşleştirenler sadece İslamofobiyi körüklemek isteyen mihraklar değil, kendi çocuklarımızdır” diyen Görmez, “Gençlere seslenmek isteriz ki bizler size Peygamber’in bize miras bıraktığı örnek bir hayatı bırakamadık. Sizler örnekliği bizde değil, İslam Peygamberi’nde arayınız ve onun hayatını, mücadelesini ve ahlakını öğrenerek bütün peygamberleri kendinize rehber edininiz” ifadelerini kullandı.

#İslam
#Mehmet Görmez
#Tayyip Erdoğan
9 yıl önce