|

İstanbul bayrama hazır

İstanbul''da İETT ve özel halk otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ile Şehir Hatları vapurları ile bayram boyunca yüzde 50 indirimli hizmet verecek. İSPARK''a ait otoparklar, bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz olacak

.
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:15 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
İstanbul bayrama hazır
İstanbul bayrama hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı için çeşitli önlemler aldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bayram boyunca İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ve Şehir Hatları vapurları ile İstanbul Otobüs AŞ ve Özel Halk Otobüsleri, yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

TAM KADRO HİZMET VERECEK

ULAŞIM AŞ, bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayram boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları sıklaştırılarak gerçekleştirilecek. Tarifeli seferler dışında, artan yoğunluğa bağlı ek seferler düzenlenecek. İSPARK''a ait 500 noktadaki yol üstü otoparklar bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz olacak.

MODERN KESİMHANELER

Ataşehir, Başakşehir ve Alibeyköy''de oluşturulan modern kurban satış ve kesim yerleri bayram sürecince vatandaşlara hizmet verecek. Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellenecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan Kaçak Kurban Yakalama Timleri hazır bekleyecek. Mezarlıklar mesai saatinden önce ziyarete açılacak. İtfaiye, 24 saat görev başında olacak. Vatandaşlar her türlü şikayetleri için Beyaz Masa 153''ü arayabilecek.

9 yıl önce