|

İstanbul Otogarı''nda duygu dolu buluşma

Oktay Yıldırım
00:00 - 24/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:36 - 24/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Otogarı''nda duygu dolu buluşma
İstanbul Otogarı''nda duygu dolu buluşma

IŞİD tehdidi yüzünden Türkiye''ye sığınmak zorunda kalan Suriyelilerden bir kısmı, akrabalarının yanında kalmak üzere İstanbul''a geldi. Suriyelilerin gelişi dolayısıyla İstanbul Otogarı''nda 4 gündür hareketlilik yaşanıyor. Yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile birlikte Esenler Otogarı''na ulaşan Kürt kökenli Suriyeli vatandaşlar, evlerini terk etmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

AKRABALARIM KOBANİ''DE

Şanlıurfalı Uğur Bozkurt akrabalarından bir kısmının hala Kobani de olduğunu bir kısmının da kaçarak Suruç''a ulaştığını söyledi. Bozkurt, '''Kobani''de olan akrabalarımıza bir an önce Türkiye''ye gelmeleri için haber gönderdik. 12 kişiden oluşan akrabamızı bekliyoruz. Biz de evde 5 kişiyiz. Onları orada tek başına bırakamayız. Sonuna kadar kendilerine sahip çıkacağız elbette''' ifadelerini kullandı.

IŞİD KOCAMI KATLETTİ

İsmini açıklamak istemeyen ve dört çocuğuyla kaçarak akrabalarının yanına ulaşmak için İstanbul''a gelen Suriyeli bir kadın, ''Kocam IŞİD saldırısı sırasında öldü. İkisi erkek dört çocuğum var. Suruç''a ulaşabildik. İstanbul''da akrabalarımız var onların yanına geldik'' dedi.


10 yıl önce