|

İstanbul'da trafik yoğun

İstanbul'da şiddetli lodosa rağmen bugün hava trafiğinde yaşanan yoğunluk dikkat çekti. İstanbul'da günlük iniş-kalkış yapan uçak sayısının 1000'i aştığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
17:05 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 15:08 - 1/02/2015 Pazar
AA

İstanbul semalarında yoğunlaşan hava trafiği her geçen yıl artıyor. Hava sahasında yaşanan hareketlilikten Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı fazlasıyla etkileniyor.


Özellikle İstanbul'daki etkili lodosa rağmen Atatürk Havalimanı uçuş ve kalkış bölümündeki aşırı yoğunluk gözlerden kaçmadı.


Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'na inmek için gökyüzünde sıraya giren uçaklar, yaklaşık 1.5 dakika ile 3 dakika arasındaki aralıklarla piste iniş yapıyor.


THY 124 SEFERİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.


THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, meteorolojik raporlar doğrultusunda beklenen olumsuz hava durumunun, uçuşları aksatma olasılığına karşı gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.


Açıklamada, iç hatta 65, dış hatta ise 59 seferin iptal edildiği bildirilerek, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu THY'nin resmi internet sitesinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.


GÜNLÜK İNİŞ-KALKIŞ SAYISI 1000'İ AŞTI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin geçen yıl yayınlandığı bir raporda, bir yılda havalimanlarında inen kalkan uçak sayısının bir milyona yaklaştığı belirtilmişti. İstanbul'da günlük iniş-kalkış yapan uçak sayısının 1000'i aştığı belirtiliyor.

#istanbul uçuş
#thy
#istanbul hava trafiği
#istanbul seferleri
9 yıl önce