|

İstanbul’a taze kan

İETT İstanbul’daki filosunu büyütmeye devam ediyor. Tamamı engelli kullanımına uygun ve çevreci motora sahip 400 yeni otobüsle toplu taşıma nefes alacak. Araçlarla dünyada ilk kez "ses ölçümlü" taşıma yapılacak.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:53 - 20/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İETT, İstanbul'daki toplu taşımaya nefes aldıracak bir hamle yapıyor. 2012 yılından bu yana filosuna bin 831 araç ekleyen İETT, son teknoloji ile donatılmış 400 yeni otobüsü daha filosuna ekliyor. Hâlihazırda 3 bin 87 akıllı araçla hizmet veren İETT, Özel Halk Otobüsleri ve Otobüs A.Ş otobüsleri de dâhil edildiğinde 6 bin 330 araçla İstanbul'da gidilmedik yer bırakmayacak.



ENGELLİ DOSTU VE ÇEVRECİ


Filosundaki tüm araçları engelli erişimine uygun hale getiren İETT'nin, yeni araçları da aynı özelliklere sahip olacak. Çevreci motora sahip olan araçlarda yolcunun güvenliği için bütün donanımlar bulunuyor. Araçlar otomatik yangın söndürme sistemine ek olarak araç içi ve dışında toplam sekiz kamera ile izlenecek. Yolcular yüksek kapasiteye sahip klimalar ile yazın ferah ve serin, kışın ise ev sıcaklığında bir yolculuk yapacaklar. Özel araçlarda var olan ses ölçümü toplu taşımada dünyada ilk kez İETT tarafından uygulanacak. Araçların ses yüksekliği 80 desibelin üzerine çıkmayacak.


#toplu taşıma
#iett
#halk otobüsü
#istanbul ulaşım
9 yıl önce