|

İstanbul'da borç kavgası: 3 ölü

Ümraniye'de kefil olduğu iş ortağı kredi borcunu ödemediği için evine haciz gelen Recai Baş ile ortağı Hamdi G. arasındaki tartışma kanla sonuçlandı. Hamdi G., tartışmanın ortasında silahını çıkarıp ortağı Recai Baş (39), ağabeyi Adem Baş (40) ve taksici Murat Gençi (33) vurup kaçtı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 kişi hayatını kaybetti.

Dha
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 17:04 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul'da borç kavgası: 3 ölü
İstanbul'da borç kavgası: 3 ölü

Olay dün gece 23.30 sıralarında Ümraniye Cemil Meriç Mahallesi İstiklal Caddesinde meydana geldi. İddiaya göre su bayiliği işleten Recai Baş, ortağı olan Hamdi Gnin bankadan çektiği 100 bin TLlik konut kredisine kefil oldu. Ancak geçtiğimiz hafta Recai Başın evine borcun kalan 40 bin TLlik kısmını ödemediği için haciz kağıdı geldi. Bunun üzerine Recai Baş, ortağı Hamdi G. ile haciz konusunu görüşmek için dün gece saat 23.30da İstiklal Caddesinde buluştu. Görüşmeye Recai Baş, ağabeyi Adem Başla Hamdi G. ise taksici Murat Genç ile geldi. Kısa bir konuşmanın ardından Recai Baş ile Hamdi G. arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu sırada Hamdi G., belinden çıkardığı silahla çevresindekilere kurşun yağdırdı. Olayda kurşunların isabet ettiği Recai Baş, Adem Baş ve Murat Genç ağır şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri yaralıları ambulansla hastaneye kaldırdrı. Adem Baş, Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Murat Genç, Özel Erdem Hastanesinde, Recai Baş ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda ünitesinde tedaviye alındı. Yaralılar, hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. 3 kişinin cansız bedenleri kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için hastanelerin morgundan alınarak Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Adem Başın eşi Birgül Baş, teselliyi 2,5 yaşındaki kızı Leylaya sarılmakta buldu. Anne Ayşe Baş ise sinir krizi geçirdi. Ölen Adem Başın 3 çocuğu, Recai Başın da 1 çocuğu olduğu öğrenildi. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis, firarda olan katil zanlısını arıyor.

9 yıl önce