|

İstanbul'da çatışma: 1 polis şehit oldu

Aşiyan Mezarlığı'nda çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memurlarından biri şehit oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 20/05/2010 Perşembe
Güncelleme: 14:10 - 20/05/2010 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'da çatışma: 1 polis şehit oldu
İstanbul'da çatışma: 1 polis şehit oldu

Sarıyer'deki silahlı çatışmada yaralanan 2 polis memurundan biri Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı ancak ağır yaralanan polis memurlarından biri şehit oldu.

Aşiyan Mezarlığı'nda silahlı çatışmada yaralanan, Yunuslar olarak bilinen motorize polis timlerinden bir polis memuru, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Ambulansın hastaneye girişi sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.


Saldırgan polisten önce bıçakla vatandaşlara saldırmış

Aşiyan Mezarlığı'nda 2 polisi ağır yaralayan şahsın, silahlı çatışma öncesinde mezarlık içinde bıçakla vatandaşlara saldırdığı öğrenildi. Şahsın olay üzerine bölgeye gelen polisle çatıştığı ve çatışmada iki polisin yaralandığı belirtildi. Olay sonrası vurulan saldırganın durumunu ciddiyetini koruyor.

Aşiyan Mezarlığı'nda polise silahlı saldırı gerçekleştiren şahsın saldırı öncesi mezarlık görevlisi ve ziyarete gelen vatandaşlara bıçakla saldırdığı öğrenildi. Olay anını anlatan mezarlık ziyaretine gelen Yüksel Bora isimli vatandaş, elinde bıçaklı bir şahsın kendilerine saldırdığını ve akabinde kaçtıklarını belirtti. Bora, "Elinde bıçak vardı. Deli birisine benziyordu. Saçma sapan laflar savuruyordu etrafa. Kaçtık polise haber verdik. Bize bıçakla saldırdı silahı görmedik silah sonradan çıktı. Gelen ekiplerle çatışmaya girdi. 10 dakika kadar çatışma sürdü." diye konuştu.

Mezarlıkta görevli Sadık Çetin isimli görevli ise olay anını şu cümlelerle aktardı: "Mezarlıkta etrafa saldıran bir şahsı gördük. Mezarlıktan çıkartmak istedik bize saldırınca hemen polise haber verdik. Polis şahsı yakalamak için mezarlığın iç kısımlarına girdi. Sonra silah seslerini duyduk. İki tane polis yaralanmış."

Olayın ardından durumu ağır olan saldırganın kimliği henüz öğrenilemezken, durumunun ise ciddi olduğu belirtildi.

Bu arada olay yerine gelen polis memurlar arkadaşlarının durumunu görünce gözyaşlarını tutamadı. Sağlık ekiplerinin müdahalesini tedirgin bir şekilde izleyen polis memurlar yaralı arkadaları için göz yaşı döktü.


14 yıl önce