|

İstanbul’da kalmadılar

IŞİD terör örgütüne katılmak üzere yola çıkan 3 İngiliz vatandaşı kızın İstanbul’da otelde kalmadığı öğrenildi. Polis, 2 bin otelde kızların kaydına rastlamadı

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:29 - 25/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
İngiltere’de evlerinden kaçarak IŞİD (DAEŞ) terör örgütüne katılmak üzere yola çıkan 3 İngiliz vatandaşı genç kız ile ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. Londra’dan ayrılarak Gatwick Havalimanı’ndan THY’ye ait uçakla İstanbul’a gelen Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana’nın İstanbul’da herhangi bir otelde kalmadıkları tespit edildi. İstanbul Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 bin otelde yapılan kayıt kontrollerinde kızların iziv ne rastlanmadı. Kızların İstanbul’a vardıktan sonra, kendilerini karşılayan kişiler tarafından, direkt Suriye sınırına götürüldükleri düşünülüyor. 6 İngiliz istihbaratçının İstanbul’a gelerek, özel çalışma yaptığı yönündeki bilgi ise doğrulanmadı. İngiliz polisi tarafından Suriye’ye geçiş yaptıkları açıklanan kızlardan 14 yaşındaki Shamima Begum’un, Gatwick Havalimanı’ndan 18 yaşındaki ablasının pasaportu ile geçiş yaptığı iddia edildi. Begum’un beraber kaçtığı kızları da göstererek, “Tatilde onlara yardımcı olacağım” dediği öğrenildi. 

AYNI OKULDAN 6 KİŞİ

3 kızın İngiltere’de eğitim gördüğü ‘Bethnal Green Academy’ adlı liseden daha önce de IŞİD’e katılmak için 3 kişinin kaçtığı kaydedildi. Aynı liseden IŞİD’e kaçan öğrenci sayısı son olayla birlikte 6’ya ulaşınca İngiliz polisi liseyi adeta ablukaya aldı. Başka öğrencilerin kaçma ihtimaline karşılık diğer öğrenciler üzerinde araştırmalar yapılıyor. Bu arada İngiliz güvenlik güçlerinin Türkiye’ye gelen 3 kızı 6 aydır takip ettiği de belirlendi. 
#IŞİD
#İngiltere
#3 İngiliz vatandaşı
#kızlar
9 yıl önce