|

İstanbullulara 3 müjde

İstanbullulara 4 yeni metro hattı müjdesini veren İBB Başkanı Topbaş, ayrıca dar gelirlilere 2 bin 400 konutun yapımına başlandığını ve yakında ilanın yapılacağını söyledi. Topbaş İstanbul’a 400 yeni otobüs ve 4 gemi alınacağını da açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:47 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

İBB Meclisi'ne Nisan ayı toplantılarının gününde faaliyet raporunu sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullulara 3 önemli müjde verdi.



4 büyük metro hattının eş zamanlı olarak yapımına başlandığını duyuran Topbaş, Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'nun ihalesinin yapıldığını yapım çalışmalarına yakında başlanacağını açıkladı. Topbaş, 14 kilometrelik Dudullu-Bostancı Metrosu ile 12 kilometrelik Ataköy-İkitelli metro hatları içinde kısa süre içinde ihaleye çıkacaklarını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Bakırköy İDO iskelesinden başlayıp Bağcılar Kirazlı'ya ulaşacak olan 9 kilometrelik metro hattına ilişkin bilgi veren Topbaş, bu önemli hat için ihale süreçlerinin tamamlandığını, yer tesliminin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.



KONUTLARA BAŞLANDI


Topbaş, yerel seçimler öncesi sözünü verdikleri dar gelirlilere ucuz konutları için ilk çalışmanın başlatıldığını da duyurdu. Topbaş, önümüzdeki haftalarda ilan edecekleri kampanya ile Çatalca'da 2 bin 100, Silivri'de de 300 konutu dar gelirlilerin istifadesine sunacaklarını açıkladı.



SÖZLERİMİZİ TUTUYORUZ


Seçim kampanyasında Şehir Hatlarına 10 yeni gemi sözü verdiklerini belirten Topbaş, bu gemilerden 4 tanesinin önümüzdeki haftalarda hizmete alınacağını söyledi. İETT filosunu yenilediklerini hatırlatan Topbaş, bu yıl içinde tek kalemde 400 yeni otobüs daha satın alacaklarını da sözlerine ekledi.



Aktarma devrimi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentteki ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek 24 aktarma istasyonu için projelendirme çalışmalarını başlattı. 5-6 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak pojeyle, Avrupa Yakası'nda toplam inşaat büyüklüğü 600 bin metrekare olan 14, Anadolu Yakası'nda ise toplam alanı 400 bin metrekare olan 10 aktarma istasyonu yapılacak.


İhale şartnamesine göre, aktarma istasyonlarında vatandaşların gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafe, restoran, otopark gibi sosyal donatı alanları da yer alacak.



KARTAL'DAN KAYABAŞI'NA


Asya Yakası'nda Dudullu, Kartal Kavşağı, Küçükyalı, Tepeüstü, Haydarpaşa Ayrılık Çeşmesi, Taşdelen, Sancaktepe, Kurtköy, Samandıra ve Uzunçayır ile Avrupa Yakası'nda Sefaköy, Kirazlı, Yenibosna, İncirli, Mahmutbey, Çobançeşme, Çırpıcı, TÜYAP, Avcılar, Kazlıçeşme, Halkalı, Başakşehir, Kayaşehir ve Bahçeşehir aktarma istasyonları projelendirildi.



Mini metro açılıyor


İBB Başkanı Kadir Topbaş, pazar günü saat 17.00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle Etiler metro hattının açılışını yapacaklarını açıkladı. Mini Metroyla Boğaziçi Üniversitesi'ni de barındıran bölgede Levent'ten Hisarüstü'ne 6 dakikada ulaşılacak. Projeyle Levent-Etiler güzergâhının trafik yükünü çeken Nisbetiye Caddesi'nin de yoğunluğun düşürülmesi hedefleniyor. Saatte 8 bin 100 yolcu taşıyacak metroda 4 istasyon bulunacak. 3 bin 300 metrelik mini metro, Levent istasyonunda aktarma yapacak şekilde 2 trenle çalışacak.




#Mini metro
#Kadir Topbaş
#istanbul metroları
#Küçükyalı
#Tepeüstü
#Haydarpaşa Ayrılık Çeşmesi
9 yıl önce