|

İstanbul'un ünlü meydanı yenileniyor

İstanbul'un sembol meydanlarından biri olan, İstanbul Üniversitesinin ana giriş kapısı ve Beyazıt Caminin de yer aldığı Beyazıt Meydanı restorasyon projesi kapsamında yenileniyor.

Yeni Şafak
15:53 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 13:55 - 27/01/2015 Salı
DHA
Türkiyenin ilk yayalaştırma projesi olan Beyazıt Meydanındaki restorasyon çalışmaları kapsamında İstanbul Üniversitesini meydanla buluşturan ana kapı önünde bulunan tarihi merdivenler geçici olarak kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi ana kapısından Elektrik İdaresine kadar olan bölüm saç levhalarla kapatıldı. Meydanda bulunan tarihi Beyazıt Caminde de restorasyon çalışmaları başladı.


VEZNECİLER ALT GEÇİDİ YÜKSELTİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar nedeniyle Vezneciler alt geçidi de yenilendi. Eski ismi Darülfünun Alt Geçidi olan Vezneciler alt geçidi yaklaşık 5 milyon liraya yenilenerek yüksekliği 2.90 metreden 4.70 metreye çıkartıldı.


CİVARDAKİ DÜKKANLAR YIKILACAK

Beyazıt Meydanı Restorasyon projesi kapsamında, meydandaki mülkiyeti Belediyeye ait olan dükkanlar yıkılacak. Civarda dükkanı olan esnaflara yıkım için tebligat gönderildi. Proje ile dükkanların bulunduğu alanların da Beyazıt Meydanına katılması planlanıyor.

 
#beyazıt meydanı
#beyazıt yeni
#beyazıt camii
9 yıl önce