|

İstanbul'un yeni Başsavcısı Salihoğlu

HSYK 1. Daire'sinin aldığı kararlar neticesinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu atandı. Kararın Türkiye'ye ve kendisine hayırlı olmasını diyeleyen Salihoğlu, "Türk bayrağının kölesi olarak kendimizi görüyoruz" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR / AA
00:00 - 16/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:14 - 16/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'un yeni Başsavcısı Salihoğlu
İstanbul'un yeni Başsavcısı Salihoğlu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yerine atanan Bakırköy Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2003 yılında Ataköy'de düzenlenen bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

"Tek derdimiz adaletli ve tarafsız olmak"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, kararın Türkiye, kendisi ve ailesi için hayırlı olmasını diledi. Salihoğlu, "İnşallah Allah bizi utandırmaz. Görevi layıkıyla yaparız. Tek derdimiz adaletli ve tarafsız olmak. 34 senedir bu görevi yürüttük, inşallah bundan sonra da yürütürüz. Türk bayrağının kölesi olarak kendimizi görüyoruz" dedi.

Salihoğlu kimdir?

Hadi Salihoğlu, 11 Nisan 1956'da Trabzon Sürmene'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Salihoğlu, stajını İstanbul'da yaptı. Göreve Erzincan'ın Tercan ilçesinde başlayan Salihoğlu, Çankırı Eldivan, Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul'da Silivri ve Fatih adliyeleri ile DGM'de çalıştı. Daha sonra Üsküdar Cumhuriyet Başsavcısı olan Salihoğlu, son olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütüyordu. Salihoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

10 yıl önce