|

İşte 4 başlıkta 'operasyon' şifresi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, dün Ankara Esenboğa Havalimanı''nın apronunda rehinelerle ailelerin kavuşmalarını mutlu gözlerle izledi. Fidan, operasyonun şifrelerini ise 4 başlıkta özetledi.

Milliyet
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 09:13 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
İşte 4 başlıkta 'operasyon' şifresi
İşte 4 başlıkta 'operasyon' şifresi

Başbakan Davutoğlu, IŞİD''in elinde rehin tutulan konsolosluk personelinin kurtarıldığı haberini dün gece saat 23.30 sularında MİT Müsteşarı Hakan Fidan''dan aldı. Fidan''ın, ''Efendim başlıyoruz'' telefonunun üzerine kurmaylarıyla bir araya gelen Davutoğlu, personel Türkiye''ye giriş yapana kadar dakika dakika bilgi aldı ve güvenli hattan Cumhurbaşkanı Erdoğan''a detayları aktardı.

Fidan, rehinelerin alana ayak bastığı sırada operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu''nun operasyonun nasıl yapıldığına ilişkin detayları açıkladığını, söylenmesi gereken her şeyi söylediğini vurgulayan Fidan, ''Cumhurbaşkanımız da her aşamada söylenmesi gerekenleri söyledi. Bizim bunların dışına taşan, çok fazla söyleyebileceğimiz bir şey yok'' dedi.


SABIR, DETAYLI ÇALIŞMA, ZEKA VE METANET

Fidan, operasyonun şifrelerini ise 4 başlıkta özetleyerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Sabır, detaylı çalışma, zeka ve metanet. Başka bir şey yok. Bunların dışında bir şey söylenemez zaten. Bu ilkelerle çalıştık.''

ÖNGÖRÜLEMEYEN RİSKLER VAR

Fidan, operasyonun zamanlaması konusunda ise, ''Sürecin öngörülemeyen riskleri var. Alanda ne olacağını adam da bilmiyor ki? Sonuçta hiçbir şeyin garantisi yok. Bu yüzden farklı zamanlarda son anda ertelemeler yaşandı. En doğru zaman beklendi ve vatandaşlarımız Türkiye''ye sağ salim döndü'' yorumunu yaptı.

10 yıl önce