|

İşte savcının Dumanlı'ya yönelttiği suçlama

Paralel yapı operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı, mahkemede 2 saat ifade verdi. Dumanlı, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanıyor.

Yeni Şafak
12:30 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:42 - 18/12/2014 Perşembe
Diğer

Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Ekrem Dumanlı mahkemede 2 saat ifade verdi. Ekrem Dumanlı’nın ardından eski polis müdürü Tufan Ergüder duruşma salonuna alındı.


Hürriyet'te yer alan habere göre, Ekrem Dumanlı’nın avukatı Gazi Tanır duruşma salonundan çıktıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Suçlama TCK’nın 314/2 maddesinden. Yani silahlı terör örgütüne üye olmak. Bunun haricinde iftira ve hürriyeti tahdit suçlarından mahkemeye sevk edilmişti. Bu suçlarla ilgili ifade verdi kendisi. İfadesinde suçlamalar buysa, bu suçlamalarla ilgili savunma yaparım dedi. İfadesinde suçlamaları kabul etmedi. İfadesi sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alındı.”

TCK 314/2 NE DİYOR? 

Türk Ceza Kanunu’nun 314’ncü maddesi silâhlı örgütle ilgili suçları düzenliyor. Madde şöyle:

MADDE 314. - (1) Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçları işlemek amacıyla, silâhlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Birinci fıkrada tanımlanan örgüte üye olanlara, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.

(3) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçuna ilişkin diğer hükümler, bu suç açısından aynen uygulanır.
#ekrem dumanlı
#silahlı terör örgütü
#zaman gazetesi
#paralel yapı
9 yıl önce