|

İstev eğitimlerine devam ediyor

İlim Sanat Tarih Edebiyat Vakfı İSTEV’in sosyal ve kültürel sorunlara inovatif çözümler üretecek gençleri eğitmek üzere tasarladığı Sosyal Girişimcilik Okulu bünyesinde barınan Canlı Kamu Spotu ile ilk projelerine "Anneler Günü" ile başlıyor.

Yeni Şafak
15:36 - 28/11/2014 Friday
Güncelleme: 13:41 - 28/11/2014 Friday
Yeni Şafak

Sosyal konulara interaktif yöntemlerle dikkat çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen Canlı Kamu Spotu birimi, kapitalizmin getirisi olan ‘tek gün’ kavramını eleştirerek istenilen her günün anneler günü olabileceğini söylüyor ve bu sene 28 Kasım’ı Anneler Günü ilan ediyor.


Sosyal Girişimcilik Okulu, gençlerin öğrendikleri teorik dersleri alışılmışın dışında sokak etkinlikleri ile pratikte de deneyimleme imkânı sunuyor. Bu sayede hayatlarında hiç proje üretmemiş, yönetmemiş ve uygulama aşamasında bulunmamış gençlerin sosyal hayata katılımını sağlıyor, öz güvenlerini arttırmalarına katkıda bulunuyor.


Sosyal Girişimcilik Okulu öğrencileri, ulusal bayramlar dışında tek güne sığdırılmış kutlamaların rutinleşmesinin önüne geçilmesini ve içeriğe dikkat çekilmesini istiyorlar. Sıradanlaşmanın önüne geçerek, popüler kültürün içerisinde kaybolan milli ve manevi duyguların yeniden canlandırılmasına dikkat çekerek, toplumsal farkındalığı arttırmayı hedefliyor.


 Son olarak Eylül ayında "Günaydın" etkinliğiyle İstanbul'da bir milyon kişiye ulaşan Sosyal Girişimcilik Okulu gençleri, bu kez bambaşka bir konuya dikkat çekiyor ve 'tek gün'leştirmeye karşı toplumsal farkındalığı arttırıyor.

#istev
#anneler günü
#farkındalık
#eğitim
9 years ago